Ormož po zgodovinsko zmago in napredek v Evropi

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so minuli vikend odigrali prvo tekmo drugega kroga EHF Evropskega pokala proti islandskemu Selfossu. Dolga in naportna pot do Islandije Ormožanom ni prišla do živega, Prleki so imeli dobro priložnost za zmago in dobro popotnico pred domačo tekmo v Ormožu, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko. Danes se za ormoške fante pričenja popolnoma nova zgodba, povratna tekma na domačem Hardeku, kjer bodo lovili sploh prvo zmago v evropskih tekmovanjih.


Po prvi tekmi na Islandiji so bili občutki mešani: “Odigrali smo najboljšo tekmo v sezoni, vratarja Balent in Skledar sta imela letos rekordnih 14 obramb, a smo na koncu iztržili le remi. Menim, da smo zamudili lepo priložnost za zmago. Škoda,” je po gostovanju na Islandiji dejal Rok Žuran.

Selfoss je bil na domačem terenu favorit, kar pa mu ni uspelo dokazati na igrišču. V taboru Ormoža tako ostaja grenak priokus ob neizkoriščeni priložnosti na Islandiji: “Selfoss je bil favorit pred tekmo in ekipa z bistveno več mednarodnih izkušenj. So tudi islandski prvaki iz leta 2019. Naša želja in cilj je bil, da v Ormož prinesemo rezultat, ki nam bo dajal upanje za napredovanje. To nam je z rezultatom 31 : 31 tudi uspelo, vendar po prikazanem čez celo tekmo, smo si zaslužili bistveno več. Verjamem, da smo sposobni ponoviti podobno igro in da nas oba mrka na Islandiji ne bosta zaustavila na poti k napredovanju v 3. krog,” je dejal kapetan ekipe Bojan Čudić.

Glave so ohlajene ormoške sablje pa nabrušene naproti drugemu obračunu z islandsko ekipo. Tekma bo na sporedu danes ob 18:00 Ormožani pa obljubljajo boj do zadnje sekunde: “Seveda smo pospremili tekmo Selfossa v sredo in videli, da so spočili nekaj svojih glavnih adutov. Obenem so v 2. polčasu zaigrali tudi z vratarjem v polju, torej z igro 7 na 6. Tako, da so nam tudi najbrž nehote pokazali s čim bi nas lahko presenetili na povratni tekmi,” je o taktiki dodal Čudić.

Ormožani imajo pred današnjim dvobojem tudi nekaj težav s poškodbami. Že nekaj časa je načet Rok Žuran, za današnjo tekmo pa je vprašljiv tudi vratar Tomislav Balent. 

 

FOTO: Uroš Krstić/RK Jeruzalem Ormož

Komentarji