Ormož z zmago na mesto, ki vodi v Evropo

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so po izjemni izenačeni in borbeni tekmi 24. kroga Lige NLB z 29:27 ugnali LL Grosista Slovana in se vsaj začasno prebili na četrto mesto prvenstvene lestvice. To kot zadnje prinaša mesto v evropskih tekmovanjih.


Rokometaši Jeruzalem Ormoža so še drugič v tej sezoni Lige NLB premagali LL Grosista Slovana. Po tesni zmagi konec januarja v Ljubljani so tudi tokrat slavili le z dvema goloma razlike. Za Ormožane je to trinajsta zmaga v sezoni, ki pomeni, da poraza ne poznajo že od začetka marca, LL Grosist Slovan, ki se je že otresel skrbi o obstanku v elitni druščini, pa je doživel petnajsti poraz oziroma tretjega na zadnjih štirih tekmah. Čeprav je bil obračun več ali manj prestižnega značaja, so rokometaši obeh ekip prikazali veliko mero borbenosti, na trenutke celo preveč, tako da sta imela sodnika kar precej dela s kaznimi in izključitvami.

Podatek, da si v prvih dveh tretjinah tekme nobena ekipa ni priigrala več kot dveh zadetkov prednosti, zgovorno priča o izenačenosti. Prvi so na plus tri pobegnili domači, in sicer pri izidu 20:17. Prednost so povišali na 25:21, vseeno pa so do konca trepetali za dve točki, saj so se Ljubljančani najprej približali na 25:24, tik ob koncu pa na 28:27. Domača naveza Martin Hebar, Tilen Kosi in Jure Kocbek je dosegla 18 od 29 golov Jeruzalema, na drugi strani pa so jih skupaj 19 zbrali Patrik Martinović, Tim Topolovec in Aleksa Tufegdžić.

Slovan bo naslednji konec tedna gostil Riko Ribnico ter sezono končal 29. maja v Novem mestu, Jeruzalem Ormož pa bo najprej gostoval v Slovenj Gradcu in za konec gostil Urbanscape Loko.

LIGA NLB, 24. KROG

petek, 14. maja:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD LL GROSIST SLOVAN 29:27 (15:15)

FOTO: Nina Blagovič

Komentarji