Ormožani visoko premagali Veliko Nedeljo

Slovenski 1. A ligaš iz Ormoža je proti drugoligašu iz Velike Nedelje odigral prvo pripravljalno tekmo in po pričakovanjih zabeležil visoko zmago z izidom 31:19 (19:12).


“Nasprotnik je bil idealen za prvo tekmo, kjer smo ponudili priložnost za igro prav vsem igralcem. Ob tem je bil naš cilj, da skozi celotno tekmo igramo v visokem ritmu. Skratka agresivno v obrambi in z hitrimi prehodi v napad. Ker je ekipa že več let skupaj, je uigranost v napadu na postavljeno obrambo na visokem nivoju. Še par lepotnih dodatkov bo potrebno dodati in to je to. Mislim, da bomo tudi letos konkurenčen nasprotnik vsem ekipam v ligi, tudi tistim najboljšim iz samega vrha, predvsem na domačem igrišču. Ob tej priložnosti bi pohvalil vse igralce za marljivo delo na treningih, kar se nam bo v prihodnosti še kako obrestovalo,” je bil zadovoljen po prvi pripravljalni tekmi trener Saša Prapotnik.

Tudi pri poraženi ekipi niso bili razočarani: “Naša ekipa priprave pri Veliki Nedelji začne šele 24. avgusta, ampak del te ekipe, ker gre za večje število ormoških igralcev, že trenira dobrih 14 dni z Ormožani. Gre za mlade nadarjene igralce, ki želijo s treningi napredovati in v prihodnosti obleči dres Jeruzalema. Ormožanom smo se upirali dobrih deset minut, nato je do izraza prišla kvaliteta in fizična moč, katera je bistveno na strani nasprotnika. Kljub porazu fantje niso razočarali, prav nasprotno, še posebej v 2. polčasu, ko smo prejeli le dvanajst zadetkov. V tem tednu igramo še eno pripravljalno tekmo z Jeruzalemom in naš cilj bo, da se enakovredno kosamo vsaj prvih petnajst minut tekme,” je povedal pomočnik trenerja Davorin Kovačec.

FOTO: RK JERUZALEM ORMOŽ

Komentarji