Ortega pripeljal prvo okrepitev

Minuli teden je bilo tudi uradno potrjeno, da bo na klop Blaugrane sedel izkušeni španski strateg Carlos Ortega. Nekdanji igralec Barce je v klub že pripeljal prvo okrepitev. Ob odhodu dveh levih kril se bo klubu v naslednji sezoni pridružil Angel Fernandez.


FC Barcelona je predstavila prvi prihod v dobi glavnega trenerja Antonia Carlosa Ortege. Katalonci so se na položaju levega krila okrepili z Angelom Fernandezom, ki bo zamenjal Casperja Mortensena.

FC Barcelona v sporočilu za javnost ni navedla nobenih informacij o trajanju pogodbe s Fernandezom. Angel Fernandez tako stopa v velike čevlje še vedno poškodovanega Aitorja Arina, ki je v Barci sicer veljal za prvo levo krilo.

Angel Fernandez je zadnja tri leta igral pri poljskem prvaku Lomza Vive Kielce in osvojil tri naslove v državnem prvenstvu in dva pokalna naslova. Pred tem je pet let igral za Ciudad Logrono, pet let pri CD Torrebalonmano (2008-13) in dve leti pri CB Cantabria Santander. Angel Fernandez je s špansko reprezentanco januarja osvojil bron na SP v Egiptu. Njegovi največji uspehi sta bili zlati medalji na evropskih prvenstvih v letih 2018 in 2020. 

Komentarji