Otroci do 12. leta do nadaljnjega BREZ TRENINGOV!

Iz Rokometne zveze Slovenije so sporočili novico, da do nadaljnjega odpovedujejo vse aktivnosti otrok v kategorijah MDA, MDB in MDC v moški in ženski kategoriji – tako treninge kot tekme.


Odločitev je seveda posledica vladnega odloka. Zelo zanimivo pa je to, da so te, isti otroci lahko v šolah, treningov pa ne smejo obiskovati. Na drugi strani pa so otroci starejši od 12 let, ki se iz preventivnih razlogov šolajo od doma in ne smejo obiskovati šole na fizični lokaciji, medtem ko treninge in tekme lahko. 

V mailu, ki so ga iz RZS poslali klubom, so zapisali:

“V skladu z odločitvijo vlade RS glede izvajanja treningov in tekem neregistriranih športnikov (tekmovanje mlajših dečkov in deklic) vam sporočamo, da komisar tekmovanja mladih do dokončne odločitve ZRKTM prestavlja vse tekme v teh kategorijah.

 Na osnovi tega vas obveščamo, da se od jutri, 16. 10. do preklica, začasno prekinja tekmovanje v starostnih kategorijah MDA, MDB in MDC – dečki in deklice.

Vse tekme teh starostnih kategorij, navedene v razporedu za 17./18. 10. 2020, se tako prestavijo. V priponki vam pošiljamo izsek iz razporeda  – tekme MDA in turnirji MDB.

Igralci / igralke starejši od 12 let se lahko  udeležijo treningov in tekem starejših kategorij.

Kot smo že zapisali, ponovno  poudarjamo – za mlajše od 12. let  je v skladu z odločitvijo vlade RS prepovedano izvajanje treningov in igranje tekem.”

 

Komentarji