Otrok Slovenj Gradca končal igralsko kariero

Minuli teden je koroški klub sporočil novico, da igralsko kariero končuje otrok Slovenj Gradca Blaž Orter. Rojeni Korošec je sicer drugi del letošnje sezone preživel pri zasavskemu prvobeligašu RK Dol TKI Hrastnik in mu pomagal do končnega 4. mesta. Talentirani levičar se je odločil, da pri 25 letih rokometne čevlje obesi na klin.


Blaž Orter je otrok slovenjgraškega kluba, za katerega je nastopal pri vseh mlajših kategorijah. Kot mladi rokometaš je veljal za enega izmed najbolj perspektivnih levičarjev v Sloveniji. Izjemno talentiranega igralca, ki se je najbolje znašel na desnem zunanjem, so opazili tudi v slovenski reprezentanci, kjer je bil kot mladi rokometaš redno na spisku slovenskih selektorjev. Pri razvoju so mu tudi veliko ponagajale poškodbe, predvsem poškodba kolena, ki je razblinila sanje o igranju na profesionalni ravni.

Otrok Slovenj Gradca je ob rednem nastopanju za mlajše kategorije koroškega kluba minulo sezono odšel na posojo v Krško, nato pa ga je pot v isti sezoni vodila k zasavskemu RK Dol TKI Hrastniku. V sezoni 2020/2021 je na začetku še nastopal za prvoligaški RK Slovenj Gradec 2011, v drugem delu sezone pa je znova odšel na Dol. Po turbulentni sezoni in veliko poškodbah se je koroški levičar pri 25 letih odločil, da zaključi s svojo igralsko kariero.

“Vedel sem, da bo prej ali slej prišel čas, ko bo potrebno zaključiti z igranjem rokometa. Nisem si predstavljal, da bo ta čas prišel tako hitro, a sem se zaradi poškodb, ki so me pestile iz sezone v sezono odločil, da preneham z igranjem,” je za naš portal uvodoma dejal Blaž Orter.

“Ob zaključku svoje kariere bi se predvsem zahvalil svoj družini, ki mi je vedno stala ob strani, soigralcem in trenerjem, s katerimi sem imel priložnost delati in se od njih kaj naučiti. Zahvala gre tudi vsem privržencem slovenjgraškega rokometa, ki so nam vedno stali ob strani in pa seveda najbolj zvestim navijačem SG Orli. Navijačem kluba bi sporočil, da naj bodo še vedno najglasnejši in najzvestejši. Tudi sam se bom vedno veselil prihoda v domačo dvorano, kjer bodo odmevali bobni in glasno navijanje Orlov,” je ob zaključku igralske kariere sklenil Orter.

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji