Po “derbiju” Krimovke edine neporažene v prvenstvu

Težko pričakovani derbi ženskega državnega rokometnega prvenstva med branilkami naslova in Mlinotestom iz Ajdovščine se ni odvil po pričakovanjih. Na mesto tesnega obračuna smo gledali strelske vaje Krimovk, ki so z gostovanja odnesle visoko  zmago in neprepotene drese.


Krimovke niso čakale in že v prvih minutah pokazale dominanco. Pripomogla je tudi zgodnja dvominutna izključitev na strani Ajdovk in Ljubljančanke so hitro povedle s 5:1. Domače rokometašice niso našle napadalnega ritma, strele ki pa so jih uspele sprožiti proti vratom Krima pa je pridno ustavljala Jovana Risović. V prvem delu so branilke naslova povedle že s 5:12, v zadnji minuti pa je svojo ekipo na -6 pred odmorom z zadetkom spravila Nuša Fegic (6:12).

Nihče si na tej točki še ne bi upal reči, da je tekma odločena, a je bila. Mlinotest je porabil 12 minut, da se je iz sedemmetrovke v drugem polčasu sploh vpisal na semafor. Ravno toliko, da so Ajdovke »znižale« razliko na 7:20. Z izjemnim delom je še naprej nadaljevala Risovićeva, medtem ko so državne prvakinje zadevale z vseh položajev. Do največje prednosti so Krimovke prišle v 45. minuti, ko so vodile za 14 zadetkov (8:22). To so domače rokometašice do zadnje sirene uspele znižati za gol, tako da se je simultanka zaključila pri rezultatu 18:31.

 

Photo: RK Krim Mercator

Komentarji