Po Vlahu še Grzentič

Kot smo že poročali,  konec sezone iz RD Kopra odhaja Nino Grzentič. 26-letni Koprčan je včeraj podpisal dvoletno pogodbo s slovaškim prvoligašem Tatran Prešov. 


Občasni reprezentant, ki v letošnji sezoni igra pomembno vlogo domačega kluba, se konec sezone odpravlja v tujino. 195cm visoki zunanji igralec Kopra, igralec, ki je ob odsotnosti Vlaha odigral pomembno vlogo v koprski ekipi.

Ostrostrostrelec oz. kot mu pravijo mediji “stroj za gole” je v štirinajstih odigranih tekmah zabil kar 85-krat in je nepogrešljivi člen koprske ekipe. Grzentiču naj bi konec sezone v Kopru potekla pogodbe, zato je bilo pričakovati, da se bodo ponudbe kar vrstile. Po neuradnih podatkih je znano, da naj bi se zanj zanimali predvsem nemški in francoski klubi, ponudba pa je prišla tudi iz celjskega kluba. Vendar pa se je Grzentič na koncu odločil za slovaškega prvoligaša, rednega udeleženca Lige prvakov in SEHA Lige, Tatran Prešov: »Imel sem nekaj ponudb, vendar sem se na koncu odločil za Tatran Prešov, saj menim, da bom s prestopom v tak klub naredil velik korak naprej, saj nastopajo tako v SEHA ligi, kot v Ligi prvakov. Imajo zelo kvalitetno ekipo, v kateri je tudi kar nekaj igralcev iz Balkana, tako da bo privajanje na novo okolje zagotovo nekoliko lažje. Najbolj pa me je pritegnila vizija kluba in na splošno sami načrti za prihodnost,« je o svoji odločitvi dodal Grzentič.

Po Vlahu so tako Koprčani ostali še brez Grzentiča. Taka izguba je vsekakor težka za klub, ki je sedaj primoran iskati nove rešitve. Kako se bo zadeva razpletna bo znano že v naslednjih mesecih.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji