Po začetni nervozi naši suvereno do prve zmage na evropskem prvenstvu

V Celju se je pričelo mladinsko evropsko prvenstvo. Naša reprezentanca bo prvi del prvenstva odigrala v dvorani Golovec. Prvo tekmo so odigrali že danes, in sicer proti reprezentanci Norveške. Na tribunah se je zbralo kar lepo število rokometnih privržencev, ki so stiskali pesti in glasno navijali za naše fante. Slavili so naši fantje z rezultatom 27:19.


Začetek naših reprezentantov ni bi precej obetaven. Opazilo se je kar nekaj živčnosti, saj so se jim ob zaključkih napadov tresle roke, kar pa ni nič nenavadnega za prvo tekmo domačega evropskega prvenstva. A tudi Norvežani niso začeli tako, kot so si želeli. Prvi gol na tekmi smo videli šele v 4. minuti, ko so gostje povedli z 1:0. Našim se v napadu ni in ni odprlo, do 7. minute so trikrat zadeli vratnico, norveški vratar pa je bil že pri 2 obrambah. V 8. minuti je prvi gol za Slovenijo na tem prvenstvu zadel Domen Novak.

Za razliko od napada je obramba delovala odlično. V prvi polovici prvega polčasa so naši prejeli le 4 zadetke. V 17. minuti so Slovenci prvič na tekmi povedli.  Iz 7-metrovke je zadel je Grega Ocvirk, ki pa je tudi v naslednjem napadu zadel za +2 (prav tako iz 7-metrovke). Po delnem izidu 3:0 za slovensko reprezentanco je bil norveški selektor prisiljen vzeti minuti odmora.

Do konca polčasa so Slovenci zadržali prednost 2 zadetkov in odšli na odmor z rezultatom 11:9.

Drugi polčas so naši začeli veliko bolje kot prvega. Lahko rečemo, da so se naši popolnoma sprostili, kar se je poznalo tudi pri zaključkih napadov. Že v drugi minuti nadaljevanja so naši povedli s 13:9. V 10. minuti nadaljevanja pa so naši vodili že za 6 (16:10), ko je moral norveški selektor še drugič na tekmi vzeti minuto odmora.

V 22. minuti je z izjemnim zadetkom Domen Makuc povišal prednost na +7, ko je iz 9 metrov z obratom za 360 stopinj dvignil na noge celotno dvorano! 

Do konca tekme so slovenski reprezentanti pokazali, da mislijo resno na tem prvenstvu in da upravičeno ciljajo visoko. Prednost so še povečali in premagali nasprotnike iz Norveške s 27:19.

Za igralca tekme je bil izbran Grega Ocvirk!

Naši fantje jutri ob 19. uri igrajo proti reprezentanci Izraela, ki je danes igrala proti Srbom in izgubila z rezultatom 28:35. Prenos tekme bo na Sportklub 1.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji