Poljakinje in Čehinje se kot prve poslavljajo od prvenstva

Poljakinje in Čehinje so po današnjem porazu ostale brez vseh možnosti in zaključile s tekmovanjem.  Španke z zmago odhajajo v drugi del z eno točko, prav tako Švedinje, Romunke z dvema, Norveška in Rusija pa z vsemi štirimi.


Poljakinje v tekmi trdih obramb ni uspela presenetiti Nemk in tako zapuščajo prvenstvo. Tekmo so Poljakinje sicer bolje začele in vodile že za 4 gole. Nemčiji je uspel preobrat in polčas so zaključile z prednostjo 9-8. Tudi v drugem delu je Poljakinjam uspelo povesti, a Nemke so igrale pametno in na koncu jim je remi ustrezal za prenos 2 točk v drugi del tekmovanja. Pri Nemkah je bila najbolj uspešna Marlene Zapf, pri Poljakinjah pa Aleksandra Rosiak.

Tudi Čehinje se z današnjim porazom poslavljajo od prvenstva. Za Čehinje je bil poguben drugi polčas, saj so v prvem vodile že za 6. V drugi polovici drugega polčasa so povsem popustile in Španke so s serijo 5-0 prišle nazaj v igro. Čehinje niso imele več moči in Španke so tekmo dobile z 27-24. Za Španke je kar 12 golov dala Carmen Martin, za Čehinje pa 8 iz kar 19 poizkusov Marketa Jerabikova.

Norvežanke tudi po tretji tekmi ostajajo stoodstotne. Tokrat je na ”mino” naletela Romunija. Romunke so bile blizu le v prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 13-13. V drugem delu so Norvežanke s svojo prepoznavno hitro igro prišle do neulovljive prednosti in tekmo dobile z 20-28. Za Romunke je bila najbolj razpoložena Lorena Ostase, za Norvežanke pa Camilla Herrem. Obe sta dosegli 6 golov.

Rusinje so premagale Švedinje in tako s stoodstotnim izkupičkom odhajajo v drugi del tekmovanja. Rusinje so imele praktično celotno srečanje rezultat, Švedinje niso povedle niti enkrat na tekmi. Polčas so dobile z 15-13, končalo pa se je z 30-26 v prid Rusije. Daria Dmitrijeva je za Rusinje dosegla 6 golov, za Švedinje pa Kristin Thorleifsdottir prav toliko.

REZULTATI EP 5 TEKMOVALNI DAN:

Nemčija : Poljska 21:21(9:8)

Španija : Češka 27:24(11:16)

Romunija : Norveška 20:28(13:13)

Rusija : Švedska 30:26(15:13)

FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff

Komentarji