Poljski reprezentant odhaja v Namčijo

Kot smo na portalu že poročali, bo Adam Morawski po koncu letošnje sezone zapustil ekipo Orlen Wisla Plock. Po preteku pogodbe se odpravlja v Nemčijo, v ekipo MT Melsungen.


Na novinarski konferenci je klub sporočil, da bo med vratnicama Silvia Heinevettera zamenjal prav poljski reprezentant. S klubom je podpisal 3 letno pogodbo, od konca letošnje sezone do poletja 2025.

Direktor kluba, Axel Geerken je o Morawskem povedal: “Ko smo iskali zamenjavo za Heinevettera, smo se odločili za Adama Morawskega. Že sedaj je vrhunski golman, ki pa po letih še ni dosegel svojega vrhunca. Na mednarodnem prizorišču je nase opozoril v Evropski ligi in Ligi prvakov, s Poljsko reprezentanco pa na Evropskem in Svetovnem prvenstvu.”

Ob prestopu pa je Morawski dodal: “Od malega sem sanjal o igranju v Bundesligi. Po devetih letih z ekipo Orlen Wisla Plock, sem začutil da prihaja čas za spremembo. MT Melsungen je klub, kjer bom lahko nepredoval. Zelo sem srečen da se bom pridružil ekipi, ki je sestavljena iz dobrih in izkušenih igralcev. Dal bom svoj maksimum, da pomagam ekipi dosegati zastavljene rezultate.”

Foto in vir: Handball World

Komentarji