Poškodba vzela še enega reprezentanta

Slovenski rokometaši so poglede po uspešno opravljenem torkovem preizkusu proti Poljski začeli usmerjati v konec tedna, ko se bodo v Berlinu borili za eno izmed dveh vozovnic na letošnje olimpijske igre v Tokiu. V petek jim bo nasproti stala Alžirija, dan kasneje gostiteljica Nemčija, v nedeljo pa še aktualna svetovna podprvakinja Švedska. Vse tekme bo prenašala TV Slovenija 2.


V sredo popoldne se je reprezentanca odpravila na Dunaj, kjer bo prenočila in v četrtek nekaj minut pred sedmo uro zjutraj poletela v Berlin. Tik pred odhodom v avstrijsko prestolnico je v slovenski tabor prišla nova slaba novica, saj je postalo jasno, da Tilen Kodrin na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju ne bo mogel pomagati izbrani vrsti. Izvid sredinega dopoldanskega pregleda z magnetno resonanco je pri levokrilnem rokometašu pokazal natrganino mečne mišice desne noge, zato je slednji ostal v domovini.

Težave s poškodbami so se začele v slovenski vrsti pojavljati že pred začetkom izredno pomembnega tedna. Zaradi poškodbe gležnja je ostala brez dveh pomembnih členov, Boruta Mačkovška in Nika Henigmana. Zaradi težav z levo stegensko mišico je prvo tekmo v tem tednu proti Poljski – Slovenci so jo v Celju dobili z 32:29 – izpustil Darko Cingesar, ki pa je uspešno opravil sredin popoldanski trening in se z ekipo odpravil na pot proti Dunaju.

Izbranci Ljubomira Vranješa so se kljub novemu neprijetnemu dogodku iz Zreč odpravili pozitivno razpoloženi in močno motivirani. V Berlinu bodo nastopili povsem neobremenjeni, a z veliko željo, da četrtič v zgodovini Slovenije uresničijo rokometne olimpijske sanje. Na pot je odšlo preostalih 18 reprezentantov

Enega izmed treh kvalifikacijskih turnirjev bo gostila tamkajšnja dvorana Max Schmeling, v kateri sicer domuje velikan Füchse. Petkov obračun Slovenije z Alžirijo, ki se bo začel ob 17.45, bo prvi medsebojni obračun tekmecev v zgodovini. Po manj kot 24 urah slovenske fante v Berlinu že čaka obračun z gostitelji Nemci (ob 15.35), v nedeljo ob 18.15 pa sledi še srečanje z aktualnimi svetovnimi prvaki Švedi.

Komentarji