Poškodovala se je Ana Gros, a Slovenija bo pripravljena!

Ženska članska reprezentanca v Laškem zaključuje priprave na evropsko prvenstvo. Pred odhodom na Dansko je bila na sporedu še zadnja novinarska konferenca, na kateri so spregovorili selektor Uroš Bregar, kapetanka Ana Gros in reprezentantka Tjaša Stanko. Prva tekma proti gostiteljicam jih čaka že ta petek.


V sporočilu za medije so najprej izpostavili, da se reprezentanca na pot odpravlja že jutri. Sprva se bodo nastanili na Dunaju nato pa jih v sredo zjutraj čaka let na Dansko s postankom v Frankfurtu. Sledilo bo testiranje za COVID-19 in v primeru vseh negativnih izvidov nadaljnja pot v hotel.

Selektor Uroš Bregar je v nadaljevanju izrazil skrb glede nedavnih poškodb Ane Gros in Elizabeth Omoregie. Po prilagojenem programu trenira tudi Nina Zulić. Bregar je na srečo izpostavil, da verjame, da bo Grosova, kapetanka in ključna posameznica v reprezentanci, pred začetkom EP vseeno pripravljena. Zaradi odsotnosti igralk s procesom priprav selektor ni pretirano zadovoljen, a meni, da bodo na mundialu končno lahko trenirale in zaigrale v celotni postavi.

Ana Gros je obrazložila, da je včeraj začutila bolečino v stegenski mišici in preventivno končala s treningom. Današnji ultrazvok je sicer pokazal na manjšo natrganino mišice, naj pa po njenem mnenju ne bi šlo za nič hujšega.

Kljub negotovosti in posebnim okoliščinam so v slovenskem štabu mnenja, da je Slovenija za EP pripravljena. V najtežjo skupino prvenstva, kjer se bodo pomerile z Dansko, Francijo in Črno Goro, Slovenke vstopajo samozavestno in se veselijo izziva.

 

Foto: RZS

Komentarji