Prapotnik: “Na prvenstvo se odpravljamo z optimizmom”

Slovensko moško reprezentanco do 19 let danes čaka prvi nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Na prvi tekmi prvenstva se bodo Slovenci pomerili proti Islandiji.


Selektor reprezentance Saša Prapotnik je priprave na prvenstvo ocenil kot dobre: “Mislim, da smo dobro pripravljeni. Vsaka pripravljalna tekma je dala nekaj odgovorov in pokazala nekaj težav, ki smo jih sproti reševali.” Slovenci so v pripravljalnem obdobju najprej slavili zmago na gostovanju na Hrvaškem z zadetkom Andraža Makuca s sedmih metrov ob izteku igralnega časa (23:22), nato pa s Hrvati na Rogli še remizirali (23:23). Uspešnost dveh obračunov z Madžarsko je bila polovična, slovenska zasedba je prvo tekmo dobila z 28:25, na drugi pa priznala poraz s 26:29.

V skupini A bo naša reprezentanca moči merila z Italijo, Srbijo in Islandijo. Prvič bodo slovenski rokometaši na parket stopili proti moštvu s severa Evrope: “Upam, da smo se dobro pripravili na Islandijo, da bomo prvenstvo začeli uspešno. Zahtevno je karkoli napovedati, a zagotovo gre za močno skupino. Na vsaki tekmo bomo morali biti pazljivi. Na prvenstvo se odpravljamo z dobro mero optimizma in v prihodnost stopamo korak za korakom, tekmo za tekmo,” je povedal slovenski selektor.

Prvi preizkus mlade Slovence čaka nocoj, ko se bodo ob 14:30 pomerili proti Islandiji: “Upam, da smo se dobro pripravili na Islandijo, da bomo prvenstvo začeli uspešno. Zahtevno je karkoli napovedati, a zagotovo gre za močno skupino. Na vsaki tekmo bomo morali biti pazljivi. Na prvenstvo se odpravljamo z dobro mero optimizma,” je zaključil Prapotnik

EP ZA FANTE DO 19 LET, SKUPINA A
1. krog, četrtek, 12. avgusta, ob 14.30:
ISLANDIJA : SLOVENIJA

2. krog, petek, 13. avgusta, 16.30:
SLOVENIJA : SRBIJA

3. krog, nedelja, 15. avgusta, 16.30:
SLOVENIJA : ITALIJA

Komentarji