PRAVLJICA SE NADALJUJE: Od 1. B do evropskega Pokala!

Krkaši so v Ribnici s potrditvijo četrtega mesta prejeli vstopnico za evropski Pokal.


Kot že vemo, v letošnji sezoni le štiri najvišja mesta (v slovenski ligi) vodijo v Evropo. Celjani so si zagotovili mesto v Ligi prvakov, Velenje se je uvrstilo v glavni del Lige Evropa, Trebanjci bodo igrali kvalifikacije za Ligo Evropa, četrtouvrščeni Novomeščani pa bodo zastopali slovensko ligo v EHF European Cupu. EHF je namreč, za razliko od prejšnje sezone, Sloveniji ponudil le eno mesto v tretje-razrednem evropskem tekmovanju.  

Rokometaši Krke so v soboto odigrali predzadnjo tekmo v ligi NLB. Novomeščani so na svojem najpomembnejšem derbiju sezone z 29-31 (11-12)  premagali gostitelje iz Ribnice in si s skupnim 4. mestom v državnem prvenstvu že zagotovili nastope v EHF pokalu. Pred zadnjim krogom imajo varovanci trenerja Mirka Skoka štiri točke več od poražencev sobotnega dolenjskega obračuna.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi, druga pa v absolutni prevladi Novomeščanov. S čvrsto obrambo in učinkovitim napadom so v 42. minuti po golu Jerneja Avsca povedli z 22:15. Krkaši tudi v nadaljevanju niso popustili, Ribničane so vseskozi imeli v svoji oblasti in dosegli 17. zmago v tej sezoni ter dokončno osvojili četrto mesto za Celjani, Velenjčani in Trebanjci. Njihov dosežek je še toliko pomembnejši, ker jim je to uspelo v prvi sezoni po vrnitvi v prvoligaško druščino. V novomeški ekipi je bil najbolj učinkovit prvi strelec lige NLB Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 16 obrambami. V ribniški je Leon Ljevar dosegel osem, Brin Cirman pa šest zadetkov.

Zasedba iz Ribnice bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, novomeška pa bo sijajno sezono sklenila pred domačim občinstvom, ko bodo gostili mariborski Branik.

 

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica: “Po presenetljivi zmagi v Slovenj Gradcu smo gostili Krko, kjer smo imeli možnost, da osvojimo četrto mesto. Zmagati bi morali z več kot šestimi goli razlike. Žal nam je na koncu ušla tudi zmaga. Vemo, da smo zelo zdesetkani. Borili smo se po naših najboljših močeh, vendar ni šlo. V zadnjem krogu gremo še v Ormož, da dostojanstveno zaključimo sezono.”

Uroš Knavs, rokometaš Krke: “Vedeli smo, da bo težka tekma. Tudi Ribnica je še imela možnost osvojiti četrto mesto. Mi smo šli na zmago, odigrali smo dobro tekmo, nekatere stvari so se nam poklopile. Zmagali smo in četrto mesto je naše. Smo zelo zadovoljni in gremo naprej.”

RD RIKO RIBNICA: Jelenovič (2 obrambi), Klarič (8 obramb), Levstek 3, Pogorelec, Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc, Žagar 4, Ljevar 8 (1), Grum 4, Cimerman 6, Zakrajšek, Nosan 3, Hrastnik

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (16 obramb), Bradeško, Avsec 3, Grojzdek 2, Škrinjar, Knavs 12 (1), Vukić 7 (4), Stanojević 3, Rašo 1, Nosan 2, Kukman 1, Matko, Windischer

 

FOTO: Gašper Simonič

Komentarji