Pred Celjani pomemben obračun z Zagrebom

V sredo bo v Zlatorogu svoje 24.nadaljevanje dobila ena najdaljših tradicij evropskih dvobojev v Ligi prvakov – obračun Celjanov z RK PPD Zagreb. Ta bi sicer moral biti na sporedu že 10. decembra, a je srečanje odpadlo zaradi okužb v hrvaških vrstah.


Z zmago na ‘balkanskem el classicu’ bi celjski rokometaši še ohranili upanje na osvojitev šestega mesta v skupini, ki jim trenutno beži za dve točki (šesti je trenutno Nantes, a ima slednji eno tekmo manj). Z zmago bi bolj ali manj ubežali Zagrebu na zadnjem mestu, za osvojitev šestega pa bi nato morali računati na vsaj dve presenečenji na preostalih tekmah (zaostala tekma z Nantesom v gosteh, Kiel in Aalborg v gosteh ter Barca in Veszprem doma). 

Celjski rokometaši se kljub težkemu položaju ne predajajo, zavedajo pa se, da bo tekma z Zagrebom izjemno zahtevna in povsem drugačna, kot minula v gosteh. Na tej so Celjani letos že slavili, ko so prikazali najboljšo predstavo sezone in v Zagrebu zmagali s kar osmimi zadetki prednosti.

Zmago bo seveda možno doseči le s popolno koncentracijo v igri, željo, borbenostjo in tudi nekaj sreče, na kar je pred tekmo opozoril Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: »Vsekakor smo v Zagrebu odigrali na zelo visokem nivoju, imeli pa smo na voljo tudi vse igralce, kar je v tej sezoni redkost in žal bo tako tudi na tekmi v sredo. Ne smemo pa se ozirati na tisto tekmo v Zagrebu, ker razlika ni bila povsem realna in gostje bodo vsekakor iskali priložnost, da se oddolžijo za tisti poraz pri njih. Naša naloga je, da se maksimalno pripravimo na tekmo in da smo do takrat popolnoma osredotočeni.«

Tekma med RK PPD Zagreb in RK Celje Pivovarna Laško bo torej v sredo, 23. decembra ob 18.45h v Dvorani Zlatorog, neposredni prenos pa bo možno spremljati na televiziji Arena Sport in Valu 202.

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji