Pred vrati je prijateljski obračun s Hrvaško

Pred zaključkom priprav reprezentanco Slovenije čaka pripravljalni obračun s Hrvaško. Tekma bo v soboto ob 18.00 v Novigradu.


Zasedba Ljubmirja Vranješa bo danes opravila še zadnji trening v Zrečah. To bo zadnje srečanje do decembrskega zbora pred evropskim prvenstvom, ki bo januarja prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem.

Priprave bo ekipa Slovenije sklenila s pripravljalnim obračunom v Novigradu. Gostitelji so, tako kot Slovenci, v tem tednu opravili krajše priprave. Pri Hrvaški bodo zaradi poškodb manjkali Luka CindrićFran Mileta in Marin Šipić.

Za nastop v Novigradu kandidirajo vratarji Uroš LesjakUrh Kastelic in Jože Baznik, krilni rokometaši Tilen KodrinTadej MazejBlaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik HenigmanBorut MačkovšekVid LevcJure DolenecMatic Grošelj in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc ter krožni napadalci Blaž BlagotinšekKristjan Horžen in Miha Kavčič.

Pred tekmo je selektor izjavil: “Zadovoljen sem z videnim v tem tednu. Pred zaključkom priprav bomo s fanti pogledali še rezultate torkovih testiranj fizioloških in morfoloških značilnosti. Pričakujem, da bomo na sobotnem dvoboju s Hrvaško pokazali, na čem smo delali v tem tednu. Obračun bo pokazal tudi, kaj so naše slabosti, ki jih bomo lahko nato odpravili v prihodnosti. Vtis zadnjih dni je zelo pozitiven. Dobro smo trenirali, reprezentanti pa so pokazali ogromno volje in dali vse od sebe.”

Urh Kastelic pravi, da so bile priprave dokaj naporne. “Veliko poudarka smo dali igri v obrambi in hitrim prehodom v napad. Izkazali so se tudi vsi novinci v izbrani vrsti. Rezultati testiranja bodo pokazali, kaj moramo še popraviti pred januarskim evropskim prvenstvom. Vsi že komaj čakamo prijateljsko tekmo s Hrvaško. Mislim, da bosta obe reprezentanci priložnost za igro namenili vsem rokometašem. Tako bomo videli, kdo je pripravljen za igro. Menim, da nas čaka lepa rokometna predstava.”

PRIJATELJSKA TEKMA
Novigrad (Hrvaška), sobota, 6. novembra, ob 18.00:
HRVAŠKA : SLOVENIJA

Komentarji