PREGLED DNEVA: Avstrijci do izjemnega preobrata, Romuni uspešni na popravnem izpitu

V soboto so bile odigrane le tri tekme 4. kroga, vse preostale bodo odigrane danes. Včeraj so zmage vpisali Avstrijci, Romuni in Francozi.


SKUPINA 1 

Prejšnje kolo je pripadlo Portugalcem, ki so v Skopju nadigrali Makedonce, Turki pa so v zadnji sekundi zadeli gol za zmago. Oba zmagovalca bosta tokrat povratni tekmi odigrala doma.

Portugalska : Severna Makedonija (18:30)

Turčija : Luksemburg (18:30) 

 

SKUPINA 2

V verjetno najbolj zanimivem obračunu 3. kroga so Srbi v Novem Sadu dobili norveški skalp, ko je Borzaš v zadnji sekundi zadel za zmago 25:24. Finci so prve točke zabeležili na domačem parketu, ko so s +3 bili boljši od današnjih domačinov. 

Norveška : Srbija (16:45)

Slovaška Finska (16:00)

 

SKUPINA 3

Islandci so v sredo zabeležili boleč poraz proti Čehom, ko so presenetljivo izgubili s petimi zadetki razlike, sami so v mrežo nasprotnika pospravili le 17 žog, Takrat je odlično branil češki vratar Tomaš Mrkva, ki je zaustavil 14 od 31 poskusov (45%). Estonci so svoje prve točke na kvalifikacijah zabeležili v četrtek, ko so tesno premagali reprezentanco Izraela 30:28. 

Islandija : Češka (17:00)

Izrael : Estonija (17:00)

 

SKUPINA 4

4. krog sta odigrala že oba para četrte skupine. Avstrijci ostajajo neporaženi v svoji skupini, v Nemčiji so na povratni tekmi prišli do izjemnega povratka proti ukrajinski ekipi. V 39. minuti srečanja so naši severni sosedi še izgubljali 17:22, a so do zadnjih štirih minut obračuna napravili delni izid 14:4 v svojo korist, kar jim je omogočilo miren zaključek tekme. Pri Ukrajini je z 8 zadetki bil najuspešnejši Ihor Turchenko (Motor Zaporožje), pri Avstrijcih pa s šestimi Nikola Bilyk  (THW Kiel), Lukas Hutecek (TBV Lemgo) je zbral 5 zadetkov in 7 asistenc. Romuni so se oddolžili za poraz na Ferskih otokih. Otočani so tokrat edino vodstvo imeli pri rezultatu 2:3. V romusnkih vratih je blestel Ionut Ciprian Iancu (CSA Steaua București), ki je zaustavil 15 od 31 poskusov (48%).

Romunija : Ferski otoki (25-17)

Avstrija : Ukrajina (31-28) 

 

SKUPINA 5

Hrvate v Osijeku čaka popravni izpit proti Nizozemcem. V sredo, ko je na hrvaški klopi debitiral novi selektor Goran Perkovac, so bili boljši Nizozemci s 32:27, velike probleme sta jim povzročala Kay Smits (Magdeburg) in Lucas Steins (PSG). Istočasno so do četrte točke prišli Grki v Belgiji (24:26). V tej skupini tako v kar tri ekipe stopajo v četrti krog s po štirimi točkami.

Hrvaška : Nizozemska (20:15)

Grčija : Belgija (17:00)

 

SKUPINA 6

Madžari so z gol razliko +35 na drugem mestu (za Francijo). V prejšnjem kolu so v Švici nadigrali domačine, Mate Lekai (Ferencvárosi TC) je zabil kar 14 zadetkov. Gruzijci so v prejšnjem krogu prišli do prvih točk, ko so s +14 odpihnili Litvo. 

Madžarska : Švica (16:00)

Litva : Gruzija (16:00) 

 

SKUPINA 7

Slovenci so na izjemno zahtevnem gostovanju v Podgorici stopili na vrh kvalifikacijske skupine, danes pa bodo v Kopru poskušali potrditi primat. Bošnjaki so v Prištini zabeležili svojo prvo zmago, domačine so premagali s 22:25. Najuspešnejši je s petimi zadetki bil Mladen Bošković (RK Izviđač)

Slovenija : Črna Gora (18:30)

Bosna in Hercegovina : Kosovo (17:00)

 

SKUPINA 8

Tretja zaključena tekma 4. kroga je v Aixu pričakovano pripadla Francozom. Pri domačih sta po petkrat zadela Dika Mem (Barcelona) in Dylan Nahi (Kielce), pri Poljakih je prav toliko zadetkov dosegel Jan Czuwara (Vardar). V tretjem kolu so Italijani prišli do svoje prve in hkrati visoke zmage nad Latvijci (36:23).

Francija : Poljska (30-27)

Latvija : Italija (14:10)

 

FOTO: EHF EURO

 

Komentarji