PREGLED DNEVA: Norvežani, Egipčani in Nemci ostajajo 100%, “spodrsljaj” Dancev

Deveti dan svetovnega prvenstva v rokometu smo spremljali prve tekme drugega dela v skupinah 3 in 4, ter v skupini 2 med poraženci. Norvežani, Egipčani in Nemci še naprej ostajajo pri 100% izkupičku zmag. Danci so prvič na tem prvenstvu pomerili z nekoliko renomiranejšim nasprotnikom. In  sicer so jim Hrvati uspeli odščipniti točko. Nizozemci ter Bahrajnci pa so uspeli ohraniti še teoretične upe o četrtfinalu. V skupini poražencev sta se prvih zmag na prvenstvu razveselili reprezentanci Severne Makedonije in Tunizije.


SKUPINA 3

KATAR : NIZOZEMSKA  30:32 (19:15)
Madadi 11, Gačević in Benali po 5; Smits in Ten Velden po 8

Rokometaši Nizozemske so v drugem polčasu proti Katarju pripravili preobrat, nadoknadili štiri gole zaostanka in tako ohranili upe po uvrstitvi v četrtfinale. Katarcem ni pomagal niti izjemni Ahmed Madai, ki je dosegel 11 zadetkov. Pri Nizozemcih sta s po 8 goli blestela Rutger ten Velden in Kay Smits. Slednji je bil izbran tudi za najboljšega igralca obračuna. Katarce čakata še obračuna z Norveško in Argentino, Nizozemce pa z Nemčijo ter Srbijo.

NEMČIJA : ARGENTINA  39:19 (24:11)
Golla, Groetzki in Mertens po 5; Cami 5, Simonet 4

Nemci so kot izraziti favoriti obračuna to vlogo opravičili že v prvih 30. minutah (24:11). V drugem delu so nalogo le še dokončali in slavili z visokimi dvajsetimi goli razlike (39:19). Rokometaši Nemčije so si z zmago povečali možnosti za nastop v četrtfinalu, čeprav jih čakata še dva zahtevna obračuna z Norveško in Nizozemsko. Na drugi strani bodo Argentinci kakšno točko v glavnem delu turnirja iskali proti Srbiji in Katarju. Za najboljšega igralca tekma je bil razglašen Nemec, Lukas Mertenes.

NORVEŠKA : SRBIJA  31:28 (14:17)
Sagosen in Barthold po 5; Radivojević, Orbović in Đorđić po 5

Srbi so bili 35. minut boljši tekmec in vodili že s petimi goli prednosti (14:19). Nato pa so Skandinavci prestavili prestavo višje in po delnem izidu 10:3, sploh prvič na tekmi povedli v 44. minuti (23:22). Norvežani vodstva do konca tekme niso več izpustili iz rok ter se razveselili še četrte zmage (31:28) na tem prvenstvu. S tem so si skupaj z Nemci na široko odprli vrata v četrtfinale in bi se tako mogli v ponedeljek pomeriti za prvo mesto v skupini. Za najboljšega posameznika tekme je bil izbran GoranJohannessen, ki je na tekmi dosegel 2 gola.

SKUPINA 4

ZDA : BAHRAJN  27:32  (13:17)
Hoddersen 6, Hueter in Blanco po 5; Alsayyad 9, Mohamed 5

Bahrajn je z zmago nad Združenimi državami Ameriki, naredil velik korak proti najboljši uvrstitvi na svetovnih prvenstvih. Rokometaši Bahrajna so bili čez celoten obračun boljši tekmec. K zmagi sta veliko pripomogla Husain Alsayyad z 9 goli in pa Mohamed Ali s kar 17 obrambami. Za igralca tekma je bil sicer izbran Američan, Alexandre Chan Blanco, ki je zadel 5-krat Za zdaj je to 20. mesto in prvenstva leta 2019. Napredovanje v četrtfinale bi bil za Azijce velik uspeh, a čakata jih še tekmi z Hrvaško in Egiptom tako, da je pred njimi izjemno zahtevna naloga. Američani možnosti nimajo več. V nadaljevanju bodo poizkušali pokazati še kakšno lepo predstavo. Največji možnosti bodi imeli na zadnji tekmi proti Belgijcem. Pred tem jih čaka še obračun z branilci naslova Danci.

EGIPT : BELGIJA  33:28 (22:15)
Ramadan 7, Mohammed 6; Danesi 9, Vancosen 5

Tekma s slovenskim pridihom, saj sta bila delivca pravica Bojan Lah in David Sok. Egipčani so v prvem delu narekovali potek srečanja in vodili tudi že z devetimi zadetki naskoka (20:11). V drugem delu so rokometaši Egipta še naprej prevladovali na igrišču. Popustili so v zadnjih minutah srečanja, kar se izkoristili Belgijci in se približali na pet golov zaostanka, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa. Egipčani tako še naprej ostajajo neporaženi in lepimi možnostmi za preboj v četrtfinale.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IHF (@ihf.official)

 

DANSKA : HRVAŠKA  32:32 (15:16)
Pytlick 9, Hansen M. 8; Šipić 9, Glavaš 8

Vseh 60. minut tekmo smo spremljali zelo izenačeno in dinamično tekmo. Hrvati so si kot edini uspeli priigrati nekoliko višjo prednost in sicer so v 20. minuti povedli s 4 goli naskoka (8:12). Kot prva reprezentanca so Dancem na tem prvenstvu predstavljali večji izziv. Skandinavci so imeli v zaključku zadnji napad in priložnost za zmago, a se jim je napad ponesrečil. Na tako izenačeni tekmi je bilo kar nekaj kandidatov za najboljšega igralca obračuna. Na koncu je to postal Danec, Simon Pyltick.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IHF (@ihf.official)

 

PORAŽENCI SKUPINA 2

ALŽIRIJA : SEVERNA MAKEDONIJA  25:40 (11:19)
Hichem 5, Ayoub 4; Peševski in Manaskov po 7

Makedonci so že v prvem polčasu (11:19) opravili večji del naloge proti Alžircem. V drugem polčasu so naloge le še dokončali in slavili s petnajstimi goli razlike (25:40). To je najvišja zmaga makedonske reprezentance na svetovnih prvenstvih. Za najboljšega igralca srečanja pa je bil izbran makedonski vratar Nikola Mitrevski, ki je zbral 9 obramb. Je pa Severna Makedonija edina evropska reprezentanca. ki se ni uvrstila v glavni del turnirja. Preden bo jasno za katero mesto se boste reprezentanci merili na koncu pa obe čakate ša obračunu s Tunizijo ter Marokom.

MAROKO : TUNIZIJA  25:30 (13:13)
Reida 9, Amine 5; Rzig 8, Jbeli in Abdallah po 5

Skozi celotno tekmo smo bili priča izjemno izenačenemu srečanju. Tunizijci so ključno razliko naredili v zadnjih 10. minutah, kjer so si po delnem izidu 0:5 priigrali zmago z 25:30. Sicer so bili skozi celoten obračun v minimalni prednosti, a je pri Maročanih predvsem Rezzouki Reida (skupno 9 golov) skrbel, da so rezultat vselej izenačili. Veliko dela je pri Tunizijcih opravil tudi vratar Mehdi Harbaoui, ki je zbral 10 obramb (38%). Za igralca tekma pa je bil proglašen Maročan, Mohamed Amine Bentaleb, ki je dosegel 3 gole.

FOTO: IHF

Komentarji