PREGLED DNEVA: Švedska dobesedno odpihnila Urugvaj

Včerajšnji 3. krog svetovnega prvenstva v rokometu ni postregel z večjimi presenečenji. Slovenija na žalost ni uspela šokirati Francije, ki je dosegla zmago s štirimi zadetki razlike (31:35). V skupini B je bila odigrana še tekma med Poljsko in Savdsko Arabijo, na kateri so slednji precej namučili gostitelje (27:24). V skupini A je bila Črna Gora za dva zadetka boljša od Čila 35:33, Iran Veselina Vujovića, pa je visoko izgubil proti Španiji. Skupina C je postregla z dvema tekmovalno povsem nezanimivima obračunoma. Švedska je Urugvaj premagala s kar 35 zadetki razlike (47:13). Enako nemočni so bili Zelenortski otoki proti Braziliji (30-18). Eno izmed bolj pričakovanih srečanj je potekalo v skupini D, kjer sta se pomerili Portugalska in Madžarska. Uspešnejši so bili rokometaši s Pirenejskega polotoka, ki so ugnali Madžare s 27-20. Na drugi tekmi te skupine je Islandija zanesljivo odpravila Južno Korejo (25:38). 


Poljska – Savdska Arabija 27 : 24 (13 : 12)

Poljska je v Katowicah končno prišla do prve zmage na prvenstvu. Pod težkih porazih proti Franciji in Sloveniji, so Poljaki prišli do težko priborjene zmage proti Savdski Arabiji. V prvem polčasu so imeli Poljaki z moštvom Savdske Arabije ogromno težav, domači pa se lahko zahvalijo Arkadiuszu Morytu, ki je s 6 zadetki poskrbel, da je Poljska po prvem polčasu vodila. Morytu se je priključil še Szymon Sićko, s katerim sta skupaj dosegla kar 16 zadetkov, ter poskrbela, da je zmaga ostala doma. 

Iran – Španija 22 : 35 (11 : 21)

Dvoboj med Španijo in Iranom ni ponudil posebej tekmovalnega rokometa, saj sta si obe ekipi že zagotovili napredovanje med najboljših 24. Reprezentanca Španije si je zmago praktično že zagotovila v prvem polčasu, ko je dosegla kar 21 golov. Nočna mora za Irance je bil predvsem španski vratar, Gonzalo Perez de Vargas, ki je zbral kar 12 obramb in bil proglašen za igralca tekme. 

Črna Gora – Čile 35 : 33 (20 : 18)

Črnogorci so v dvoboj vstopili kot favoriti, a Čile svoje kože ni prodal zlahka. Čilenci so napredovanje nujno potrebovali zmago medtem, ko je Črni Gori zadostoval že remi. Če se je Čile po obračunu s Španijo ukvarjal s svojo nezmožnostjo igrati na visokem nivoju vseh 60 minut, pa so Južnoameričani tokrat pokazali drug obraz. Zasluga za zmago Črne Gore gre predvsem Milošu Vujoviću, ki je zabil kar 12 golov. 

Brazilija – Zelenortski otoki 30 : 28 (17 : 15)

Brazilci so se z Afričani mučili celotno srečanje. V zadnji sekundah srečanja Leandro Semedo Zelenortskim otokom priigral nekaj upanja, a je v naslednjem napadu Dupoux zadel še svoj sedmi zadetek in zabil zadnji žebelj v krsto nasprtonika. Dupoux je bil prvi strelec Brazilije s 7 goli, enako število jih je na drugi strani dosegel Moreno. Zelenortski otoki so si skupaj z Brazilijo priborili napredovanje.

Švedska – Urugvaj 47 : 12 (25 : 8)

Švedi niso svojemu nasprotniku pustili niti trohice možnosti. Urugvaj so ugnali s kar 35 goli razlike in postavili tudi rekord po številu doseženih zadetkov na prvenstvu. Blestel je Johansson z 11 goli in 8 asistencami.

Južna Koreja – Islandija 25 : 38 (13 : 19)

Islandija je zanesljivo odpravila reprezentanco Južne Koreje. Óðinn Þór Ríkharðsson je prispeval 11 golov, za igralca srečanja pa je bil proglašen vratar Viktor Gísli Hallgrímsson.

Portugalska – Madžarska 27 : 20 (16 : 9)

V derbiju skupine D v Gothenburgu je Portugalska prikazala dominantno predstavo in ugnala reprezentanco Madžarske. Tekma se ni dobro pričela za naše severnovzhodne sosede, ki so že po 48 minutah zaradi rdečega kartona ostali brez Adriana Siposa. Zelo razpoložen je bil tudi Miguel Ferreira, ki je ubranil kar 45% madžarskih strelov. Izbran je bil tudi za igralca tekme. 

Foto: RZS

Komentarji