Pregled lestvice pred 14. krogom

Pred začetkom 14. kroga 1. državne mladinske lige pri dekletih so s 23 točkami na vrhu rokometašice RK Krim Mercator. S 16 točkami jim sledijo varovanke Mateja Marinaca (ŽRK Trgo ABC Izola). 


Za Izolankami sledijo tri ekipe z enakim točkovnim izkupičkom. Po 13 točk so zabeležile: mladinke Olimpije, ki jih vodi Marjeta Marton VeberŽRK Mlinotest Ajdoviščina pod okriljem Martina Pelicona ter ŽRK Krka Novo Mesto, ki je pod vodstvom Petra Mileka.

S točko manj so na 6. mestu varovanke Jaka Mlinška (ŽRK Z’Dežele), sledijo jim dekleta Ž.U.R.D. Koper, ki jih vodi Vili Zvonarič (9). Na dnu lestvice so rokometašice RK Zelene doline Žalec pod okriljem Marka Dobrkoviča, ki so zabeležile en remi. 

Azra Zulić, rokometašica ŽRK Z’Dežele, je pri 137 golih najboljša strelka med vsemi. Sledi ji igralka ŽRK Mlinotest Ajdoviščina, Nena Černigoj s 122 zadetki. Nina Dobrković (RK Zelene doline Žalec) je s 95 goli na 3. mestu.

Tea Pogorelc je najboljša strelka RK Krim Mercator in 5. na lestvici strelcev (95). 6. na lestvici je s 74 zadetki Neja Škerjanc (Ž.U.R.D. Koper). Sledi ji najboljša strelka RK Olimpija Tijana Barukčić (74). Nika Dodič ima največ golov za ŽRK Trgo ABC Izola (63). Za ŽRK Krka Novo Mesto ima največ zadetkov Nežka Ocepek (51)

Nesporne favoritinje so tako ponovno Krimovke, borba za tretje mesto pa bo še zelo napeta. V zadnjem krogu (odigran bo v sredini marca) se bodo Ajdovke doma pomerile s Celjankami. Kasneje bo na Obalo prišla trenutna najboljša ekipa. Olimpija bo doma iskala prepotrebno zmago proti Koprčankam. Igralke iz Novega mesta bodo odšle na gostovanje k ekipi Žalca. 

Poleg zadnjega kroga pa morata biti odigrani še dve zaostali tekmi. Mladinke Krke bodo doma pričakale odlične Izolanke, na drugem zaostalem obračunu 6. kroga pa se bosta v Žalcu pomerili ekipi iz dna lestvice. 

FOTO: FB RK Krim Mercator

Komentarji