Preko Hrvaške ni šlo

Polfinale evropskega prvenstva v rokometu do 19 let se ni obnesel po slovenskih načrtih. Hrvaška reprezentanca je v bila v domačem Varaždinu premočan nasprotnik za Slovence, ki so klonili z 22-26. 


Čeprav so mladi Slovenci pred tedni na pripravah na evropsko prvenstvo že ugnali Hrvaško, pa se jim tokrat veliki met in uvrstitev v finale nista posrečila. Začetek srečanja se je kaj kmalu prevesil v korist Hrvatov. Po začetnih 1-1 in 2-2 so Hrvati prevzeli pobudo in povedli s 6-2. Slovenski mrk je z zadetkom prekinil šele Mitja Janc. Hrvaška udobnega vodstva ni zadržala prav dolgo, saj se je slovenska reprezentanca do polčasa povsem približala in z golom Andraža Makuza prišla na le gol zaostanka (9-10).

V drugem polčasu so Hrvati znova ušli na +3. V 52. minuti je Janc zadel za 18-20 in napovedal napeto končnico. V zadnjih minutah smo videli še precej golov na obeh straneh, Hrvaška pa je zdržala in tako prišla do zanesljive zmaga. Najboljši strelec Slovenije je bil Janc z 9 goli, pri Hrvatih pa se je izkazal David Jurišić s 7 zadetki.

Slovenijo sedaj čaka borba za bron.

Komentarji