Prepričljiva zmaga Cejanov in Ribničanov

V sredo, 10.10., sta bili odigrani dve tekmi 6.kroga 1.NLB lige za moške. V trebanjski dvorani sta se pomerila domači RK Trimo Trebnje in aktualni džavni prvak, RK Celje Pivovarna Laško. Škofjeločani pa so gostili trnutno prvouvrščeno ekipo na lestvici, RK Riko Ribnico. Naj še omenimo, da je na tekmi v Trebnjem prvič v rumenem dresu debitiral tudi William Accambray.


RK TRIMO TREBNJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Že v samem začetku tekme so gostje popolnoma prevzeli nadzor nad samo igro. Trebanjci so se sicer poskušali upirati z agresivno obrambo, ampak se izkušenejši Celjani niso pustili zmesti. V 23.minuti tekme je bil zaostanek domače ekipe že tako velik, da nekako niso več našli pravega odgovora na hitro in natančnejšo igro gostujoče ekipe. Rezultat je bil 10 : 18. Do konca prvega polčasa je Trebanjcem svoj zaostanek uspelo znižati na 4 zadetke, 17 : 22.

Tudi v začetku drugega polčasa so gostje prevzeli nadzor nad samo igro. Z nekaj hitrimi protinapadi so svojo prednost ponovno povišali na 7 zadetkov, 33.minuta, 18 : 25- Celjani so nadaljevali agresivno v obrambi ter natančno v samem napadu. V drugi polovici drugega polčasa pa je priložnost na parketu dobil tudi debitant v rumenem dresu, William Accambray. Domači ekipi je s svojo odločnostjo, močjo in natančnostjo povzročil kar nekaj preglavic. V 50.minuti tekme so se Trebanjci uspeli Celjanom približati na nevarne 4 zadetke zaostanka. Trebanjci so minuli vikend v Kopru že dokazali, da lahko v drugem polčasu igro popolnoma obrnejo sebi v korist. Vendar pa je danes odtehtala izkušenost celjske ekipe. Celjani so ostali zbrani vse do konca tekme, ko so tudi zasluženo slavili, 33 : 36.

Pri domačih sta bila najbolj natančna Klemen Sašek, zadel je 6-krat, in Gal Ciral, s 5 zadetki. Pri gostih pa je trebanjsko mrežo 8-krat zatresel Tilen Kodrin.

V naslednjem, 7.krogu, Trebanjce čaka gostovanje pri RK Maribor Braniku, Celjani pa bodo v nedeljo najprej odigrali tekmo Velux EHF Lige prvakov proti HBC Nantes, nato pa jih v sredo, 17.10., čaka prestavljena tekma 1.kroga, ko odhajajo na gostovanje k RD Koper, v 7.krogu državnega prvenstva pa se bodo pomerili z ekipo RK Dol TKI Hrastnik.

 

RK Trimo Trebnje : RK Celje Pivovarna Laško 33 : 36 (17 : 22)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 4, Kotar Matic 3, Seferović 3, obavičnik 2, Hasić, Kotar Miha 2, Kotar Marko 3, Sašek 6(4), Redek 1, Brana, Bojanić 3, Grbič, Horžen, Grandovec 1, Cirar 5(3), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 7(7)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 4(2), Jurečič 5, Malus, Razgor 1, Ovniček 4, Marguč 3, Grošelj, Nenadić 2(1), Pajntar, Accambray 2, Ferlin, Kodrin 8, Horžen 6, Anic 1, Bećiri

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(4)

 

RD URBANSCAPE LOKA : RD RIKO RIBNICA

Kot so Škofjeločani v letošnji sezoni že velikokrat pokazali, so nas tudi danes presenetili s svojo nepredvidljivo igro. Do 16.minute tekme so Ribničanom uspeli sledili, zaostanek je bil le 4 zadetke. Nato pa so Ribničani zavihali rokave in pokazali iz kakšnega testa so. Kljub številnim napakam v samem napadu, so gostje svojo prednost do koncal prvega polčasa uspeli še povečati. Na zaslužen odmor so odšli s kar 7 zadetki prednosti, 11 : 18.

V drugem polčasu so Ribničani uspeli držati svojo priigrano prednost prvega polčasa. Dokazali so, da so res izkušenejši in bolj uigrani od domače ekipe. V 52.minuti tekme je zaostanek domačih znašal že 9 zadetkov, 22 : 31. Tekma je bila že odločena, na koncu so zasluženo slavili gostje iz Ribnice. Končni rezultat je bil 29 : 36.

Pri domačih je gostujočo mrežo kar 9-krat zatresel Tim Bogdanič-Jenko, pri gostih pa je Risto Vujačić zadel 8-krtat, Miha Tomšič pa 6-krat.

V 7.krogu državnega prvenstva Škofjeločane čaka gostovanje pri novomeški Krki. Ribničane pa v soboto čaka gostovanje pri isladskemu Selfossu, v 7.krogu domačega prvenstva pa se bodo v domači dvorani gostili ekipo velenjskega Gorenja.

 

RD Urbanscape Loka : RD Riko Ribnica 29 : 36 (11 : 18)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 1, Šibanc 4(1), Gartner 3, Dolenc 1, Krivec, Jamnik 4, Jesenko M. 3, Pipp 1, Bergant, Jesenko A. 1(1), Bogdanič-Jenko 9, Plestenjak, Klemenčič 2, Dobaj, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(3)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 5, Horvat 2, Vujačić 8, Žagar 1, Knavs, Pahulje, Lešek 1, Nosan B. 1, Klarič, Kovačič 2, Pucelj 3, Tomšič 6(1), Nosan M., Setnikar 7(3), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 4(4)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji