Presenečenja že v prvem krogu 2. DRL

Že kar v prvem krogu nekatera presenečenja. Obeta se nam zanimiva liga.


ADOVŠČINA – RADOVLJICA

V Ajdovščini sta se pomerili ekipi Ajdovščine ter Radovljice. Pred tekmo so za favorite veljali domačini, vendar se gostujoča ekipa s tem ni obremenjevala in z odlično igro suvereno premagala domačine. V športnem centru Ajdovščina smo do 23. minut spremljali napet obračun, saj je na semaforju kazalo 8:9 v prid gostujoče ekipe. Po nekaj odlično odigranih obrambah so gostje v 29. min vodili s kar 5 goli prednost (9:14). Domačini so do konca polčasa zadeli še enkrat in tako je semafor ob odmoru kazal 10:14 v prid gostov iz Radovljice.

V drugem delu smo spremljali napeto igro in domači ekipi se je v 46 min uspelo približati na 2 gola zaostanka. Napet obračun smo lahko spremljali vse do 54 min, ko so gostje ponovno pobegnili na plus 4 (21:25) in prednost uspešno zadržali do konca ter tako zasluženo slavili z 24:28. Najbolj zaslužen za zmago gostov je zagotovo Jan Debelak, ki je domači ekipi uspel »zabiti« kar 8 golov. Pravo tako z 8 zadetki je Ajdovščino v igri držal Dimitrij Mičovič.

DRAVA PTUJ – VELIKA NEDELJA

Na Ptuju smo lahko, preko spleta, spremljali derbi kroga med Dravo Ptuj ter Veliko Nedeljo. Prvi medsebojni derbi v letošnji sezoni so, dobili gostje z Velike Nedelje s 5 zadetki prednosti. Gostujoči ekipi se je prvič uspelo »odlepiti« za 3 zadetke že v 14. minuti (7:10). Do konca prvega polčasa smo spremljali izenačeno tekmo in tako je po 30 minutah igre rezultat na semaforju kazal 15:17 v prid gostov iz Velike Nedelje.

Gostje so izjemno odprli drugi polčas in si že po 7 minutah nadaljevanja priigrali prednost 5 zadetkov. Do konca tekme se domačini nikakor niso uspeli približati gostom in tako je ob zadnjem zvoku sirene kazalo 23:28. Rokometaši Velike Nedelje so tako s težkega gostovanja odnesli prvi dve točki v novi sezoni. Najboljši strelec tekme ter gostujoče ekipe, s kar 9 zadetki, je bil Jure Lukman, medtem ko je bil pri domačinih najboljši strelec Marko Žuran s 6 goli (4/4 7m).

KRONOS – POMURJE

Ekipa Kronosa iz Logatca je v soboto pričakala neugodnega nasprotnika RK Pomurje. Kot smo pred tekmo napovedovali, je bila v vlogi favorita gostujoča ekipa s Pomurja, vendar so imeli domači rokometaši drugačne načrte. Kronos je v tekmo štartal odlično in takoj v začetku povedel z 2:0. Gostje se seveda niso predali in držali ritem razigranih rokometašev Kronosa vse do 22. minute, ko so domači povedli za 5 zadetkov (13:8). Do konca prvega polčasa so se gostje nekoliko pobrali in zaostanek znižali na 3 gole.

V drugem polčasu so se gostje približali na 2 gola, vendar več kot to jim ni uspelo in ob zadnjem zvoku sirene je zasluženo in predvsem presenetljivo slavila domača ekipa z rezultatom 27:23.

KOČEVJE – ŠKERJANC JADRAN H.-K.

Rokometaši Kočevja in Škerjanc Jadran Hrplje-Kozina so v petek otvorili 2. DRL. To je bila edina tekma v prvem krogu, kjer je šlo po pričakovanjih ter brez večjih presenečenj. Gostje s Kozine so takoj na začetku povedali in prednost skozi prvi polčas le povečevali. Tako je ob polčasu gostujoča ekipa vodila s kar 6 zadetki prednosti (10:16) in imela v nadaljevanju le eno nalogo in to je zadržati prednost. Gostje so svoje delo odlično opravili in zasluženo zmagali z rezultatom 22:26 in tako v Kozino odnesli prvi točki v tej sezoni. Kočevje bo tako moralo analizirati dogajanje na prvi tekmi in prve točke iskati v naslednjem krogu.

  1. krog bo na sporedu 17.10.2020.
Komentarji