Prestopna bomba: MVP z OI se seli v Bundesligo!

Danes je v javnost odjeknila novica o velikem prestopu. Nemški bundesligaš Füchse Berlin je namreč dosegel dogovor z najboljšim igralcem OI v Tokiu 2020 Mathiasom Gidslom. Danski reprezentant se bo lisicam iz Berlina pridružil v sezoni 2022/2023.


V današnjem sporočilu za javnost je Füchse Berlin objavil novico o prihodu najboljšega igralca z minulih olimpijskih iger v Tokiu. Klubu se bo pridružil 22-letni Mathias Gidsel. Izjemna velika okrepitev za lisice iz Berlina, ki bo zagotovo dodala kakovost ekipi za sezono 2022/2023. Gidsel je z lisicami podpisal triletno pogodbo.

Mladi Danec je že pri 21 letih postal svetovni prvak z reprezentanco Danske, uvrščen pa je bil tudi v najboljšo postavo turnirja v Egiptu. Le nekaj mesecev za tem je igral v finalu OI v Tokiu in priznal premoč Franciji. Kljub porazu v finalu je bil z 46 zadetki in 34 podajami proglašen za MVP turnirja.

Desni zunanji igralec sicer že nekaj sezon nosi dres danskega GOG-a, v minuli sezoni je z njim igral v EHF Evropski ligi in bil eden ključnih igralcev danske ekipe. Čez dober teden dni bo Gidsel z zasedbo GOG-a gostoval tudi v Zlatorogu, kjer se bo meril v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del EHF Evropske lige.

“Bundesliga je najmočnejša liga na svetu in zavestno sem se odločil za Füchse Berlin, ker sem bil navdušen nad konceptom dela in zabavno se bo razvijati s to ekipo,” je ob podpisu pogodbe dejal Gidsel.

 

Komentarji