Primož Prošt okrepil Stuttgart in se tako vrača v Bundesligo

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Primož Prost bo v naslednji sezoni znova zaigral v nemški bundesligi. V Nemčiji je sicer igral tudi preteklo sezono le, da je v tretji nemški ligi branil barve Wilhelmshavna.


Primož Prošt je svojo kariero začel pri Rudarju iz Trbovelj, od koder je leta 2004 prestopil v RK Gorenje Velenje. Pri Velenju je ostal do leta 2008 nato pa se podal v tujino. Odšel je na Dansko v Silkeborg. Dve sezoni je preživel v Franciji kjer je bil član Montpelliera. Od leta 2013 dalje pa igra v Nemčiji. Do leta 2019 je bil v Bundesligi član Göppingena, v lanski sezoni je minute nabiral v tretji nemški ligi pri Wilhelmshavnu. V naslednji sezoni se Prošt vrača v elitno Bundesligo, saj bo okrepil ekipo Stuttgarta. Stuttgart je lansko sezono sklenil na 12. mestu.

»Zelo se veselim prihodnje sezone v Stuttgartu. Zahvaljujoč mojim izkušnjami v Göppingenu zelo dobro poznam Bundesligo in upam, da bom lahko čim bolje pomagal ekipi ter celotnemu klubu,« je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal 36-letni Prošt.

Komentarji