Proti Švici brez Marguča

V nedeljo se bo moška članska reprezentanca začela zbirati v Izoli, kjer bo vstopila v priprave za kvalifikacijski tekmi s Švico za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu. Izbrani vrsti tudi to pot ne bo mogel pomagati Gašper Marguč.


Izvrstni desnokrilni igralec je bil primoran udeležbo odpovedati zaradi težav z ahilovo tetivo, ki so mu preprečile tudi nastop na povratni tekmi četrtfinala EHF Lige prvakov. Na njej je njegov Veszprem s 33:28 klonil na danskem pri Aalboru, napredovanja na zaključni turnir pa se je tako razveselil drugi slovenski reprezentant Aleks Vlah.

Selektor Uroš Zorman je na priprave dodatno vpoklical člana Zagreba Aleksa Kavčiča. Poleg slednjega se na seznamu vabljenih rokometašev nahajajo še krilni igralci Tadej MazejStaš Slatinek JovičićBlaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Borut MačkovšekPeter ŠiškoAleks VlahDean BombačMitja JancMiha ZarabecJure DolenecNejc Cehte in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž BlagotinšekJernej DrobežKristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen FerlinUrh Kastelic in Urban Lesjak.

Izbrana vrsta se bo konec vikenda na Primorskem zbrala še v nepopolni zasedbi, saj se bo kar nekaj reprezentantov zaradi klubskih obveznosti in potovanj v domovino ekipi priključilo tekom ponedeljka. V četrtek slovensko izbrano vrsto v koprski dvorani Bonifika ob 18. uri čaka prvi izmed dveh dvobojev s Švico. Povratnega bo v nedeljo ob 16.00 goril Wintherthur.

Vstopnice za obračun Slovenije in Švice v Kopru so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim (iskalnih fizičnih prodajnih mest se nahaja TUKAJ) ter preko spleta na povezavi TUKAJ. V predprodaji njihova cena znaša 13 evrov, na dan tekme bo cena dva evra višja.

Komentarji