Pregled lestvice in strelcev 1. državne kadetske lige

Ob koncu koledarskega leta so kadetinje v 1. državni kadetski ligi končale s 3. krogom. Boj za najvišja mesta še zdaleč ni končan. Pred začetkom 4. kroga so na vrhu lestvice rokometašice ŽRK Velenje. Vodilne na seznamu imajo trenutno 8 točk, sledijo jim rokometašice RK Zelene Doline Žalec s 7 točkami.


RK Krim Mercator in RK Krim Mercator (ekipa – B) sta po številu točk izenačeni (6), vendar so prve z boljšim gol razmerjem na 3. mestu. S 4 točkami jim sledi ŽRD Litija in RK Olimpija. Na 7. in 8. mestu sta z enakim številom točk na lestvici (3) ŽRK Z’dežele in Ž.U.R.D. Koper. 1 točko ima RŽK Zagorje. Z 0 točkami se v nadaljnji boj za vzpon po lestvici podaja ŽRK Žiher Hiše Ptuj – Ormož.

Najboljša strelka izmed vseh je trenutno članica RK Zelene Doline Žalec, Marina Dobrković s 47 zadetki. Z 28 goli je na drugem mestu članica trenutno najvišje uvrščenega kluba, Anika Sešel. 26 golov pa imata rokometašica ekipe B, Liana Vuković in pripadnica RK Krim Mercator Tea Pogorelc.

Za ŽRD Litija je največkrat zadela Alja Mehulić (17) na mestu levega krila. Pri RK Olimpija je najboljša strelka desna zunanja igralka Katarina Zupan (19). Leva zunanja igralka Lana Kačičnik je bila z 12 zadetki najuspešnejša strelka pri ŽRK Z’dežele. 24 golov je prispevala Veronika Doneva, članica Ž.U.R.D. Koper. Lara Jašarević je kot desna zunanja igralka zadela 17x in je trenutno najboljša strelka RŽK Zagorje. Za najnižje uvrščene je levo krilo Marlen Anžel zadela 20 golov.

FOTO: FB ŽRK Krim Mercator

 

 

Komentarji