Prva slovenska okrepitev Krima – prihaja Maja Svetik

Vodstvo Krima Mercatorja je pošteno zavihalo rokave in pospešeno sestavlja ekipo za prihodnjo sezono. Iz ajdovskega Mlinotesta se v prestolnico seli levokrilna rokometašica Maja Svetik. Ta rokometno filozofijo trenerja Uroša Bregarja dobro pozna iz reprezentančnih logov.


Svetikova je namreč bila del reprezentačne odprave na svetovnem prvenstvu na Japonskem, sicer pa je, v Šempetru pri Gorici rojena rokometašica, v zadnjih sezonah opravljala kapetansko vlogo pri ajdovskemu Mlinotestu, v katerem igra od malih nog. V članski konkurenci je prvič zaigrala pri 16 letih.

Primorska rokometašica je po francoski reprezentantki Océane Sercien-Ugolin druga okrepitev serijskih državnih prvakinj, ki si po štirih sezonah želijo preboja iz glavnega dela med osmerico najboljših evropskih rokometnih ekip.

ROKOMETNA IZKAZNICA MAJE SVETIK
Datum rojstva: 9. marec 1996, Šempeter pri Gorici

Pozicija: levo krilo
Višina: 170 cm

Nekdanji klub: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Maja Svetik, druga okrepitev Krima Mercatorja:
“Moja pričakovanja ob prestopu so velika. Vedno sem si želela igrati v večjem klubu, na bolj profesionalni ravni ter biti del Lige prvakinj. Zavedam se, da bo preskok na višjo stopničko velik, a to je zame izreden motiv. Vedno sem vesela novih izzivov, novih ciljev in vsega kar pride na poti pri doseganju le-teh. Zato sem prestopa zelo vesela in že nestrpno pričakujem prihodnjo sezono.”

VIR IN FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji