Prva tekma najboljših štirih pripadla Ajdovkam

Na zadnji tekmi preteklega tedna v 1. ženski rokometni ligi so se zmage nad Celjankami veselile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine.


Na domačem parketu so rokometašice iz mesta burje slavile zmago z rezultatom 32:29. Druga tekma prvega kroga v končnici od 1. do 4. mesta bo na sporedu prihajajoči četrtek, ko bo na gostovanje h Krimu Mercatorju pripotovala novomeška Krka.

Zasedba iz Ajdovščine je zaključni del sezone otvorila z zmago nad ekipo Z’dežele. Z novima dvema točkama, ki so jih ajdovske rokometašice pripisale skupnemu izkupičku sezone, so se na lestvici skupine klubov, ki se borijo za naslov državnega prvaka, oddaljile od Celjank in približale Krimovkam.

V prvem polčasu je igra na tekmi v veliki dvorani Police v Ajdovščini bolje stekla gostiteljicam, ki so še pred zaključkom prve polovice srečanja povedle s kar devetimi zadetki razlike. Gostje je v igri držala Erin Novak, ki je dosegla osem od 13 golov zasedbe iz Celja v prvem polčasu. V nadaljevanju so varovanke Miše Marinček svoj zaostanek zmanjšale, a prednosti Mlinotesta Ajdovščine niso uspele resno ogroziti. Ob izteku igralnega časa so se zmage z 32:29 veselile domačinke.

V domači zasedbi je kar šest igralk doseglo tri ali več zadetke, po pet so jih zbrale Teja Ferfolja, Ana Abina in Nuša Fegic. Na drugi strani jih je Novakova dosegla 13.

 

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – ŽRK Z’DEŽELE 32:29 (21:13)
Ferfolja (4), Abina in Fegic po 5; Novak 13 (1), Vrček 6.

 

FOTO: Robert Ferjančič

Komentarji