Prvi dve točki ostajata na Krimu in v Zagorju

 V 1.korgu 1.A državne lige za ženske sta se med seboj pomerili še ekipi RK Krim Mercator in RK Zelene doline Žalec ter RK Zagorje in ŽRK Ptuj. Ljubljančanke so v domači dvorani nadigrale gostje iz Žalca, prav tako so popravni izpit, po porazu v Superpokalni tekmi, imele v domači dvorani rokometašice Zagorja.


V prvem delu 1.polčasa so se Krimovke kar namučile. Polčas so odlično začele gostje in uspešno držale tempo prvega dela. Nato pa so v 18.minuti tekme Krimovke, ob zadetku Tamare Mavsar, prvič na tekmi tudi povedle, ampak za zgolj 2 zadetka, 9 : 7. Rokometašice Žalca se poskušale Krimovkam še naprej slediti, ampak žal neuspešno. Ob polčasu je bil rezultat 16 : 9 za RK Krim Mercator.

V 2.polčasu so Krimovke končno pokazale iz kakšnega testa so. Začele so hitro in agresivno ter že po 10 minutah polčasa vodile za 10 zadetkov. Tekma je bila praktično že odločena. Gostje se niso več uspele upirati izkušenejšim Krimovkam. Slednje so na koncu tekme slavile z rezultatom 34 : 17.

Pri domačih je bila najuspešnejša Tamara Mavsar, saj je zadela kar 9-krat, pri gostjah pa se lahko s 7 zadetki pohvali Anika Strnad.

Krimovke so tekmo 2.kroga, proti RK Ljubljana, že odigrale, medtem ko pa rokometašice iz Žalca čaka gostovanje pri Zagorjankah.

 

V Zagorju je bila zgodba malo drugačna. Zagorjanke so se hotele domačim navijačem opravičiti za visok poraz na Superpokalni tekmi, zato so to tekmo začele bolj agresivno. Narekovale so tempo celotnega 1.polčasa, uspele so držati minimalno prednost vsaj 2 zadetkov. Nato pa jim je v 23.minuti tekme, ob zadetku Line Cilenšek, uspelo povesti za 7 zadetkov, 14 : 7. To priigrano prednost so uspele držati vse do konca polčasa. Rezultat ob polčasu je bil 16 : 10 za RK Zagorje.

V 2.polčasu pa so Zagorjanke Ptujčanke popolnoma nadigrale. Že v 38.minuti tekme jim je uspelo povesti za kar 10 zadetkov, zadela je Lea Krajnc. Tekma je bila nekako že odločena. Ptujčanke se niso uspele več približale. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 31 : 20.

Pri domačih je bila najuspešnejša Nives Ahlin, zadela je 6-krat, pri gostjah pa je bila najbolj natančna Patricija Korotaj s kar 12 zadetki.

Zagorjanke v naslednjem krogu ponovno čaka domača tekma proti RK Zelene doline Žalec, Ptujčanke pa bodo gostile ŽRK Z’ Dežele.

 

RK Krim Mercator : RK Zelene doline Žalec 34 : 17 (16 : 9)

 

RK Krim Mercator: Mavsar 9, Krsnik, Vojnovič, Barič 6, Beganovič 2, Stanko 6, Marinček, Zulič, Ljepoja, Koren 3, Tsakalou 1, Vučko, Žabjek, Perederiy 2, Ristovska 5

Trener: Uroš Bregar

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RK Zelene doline Žalec: Krulec, Golavšek, Herodež 2, Koprivec, Krebs 2, Držan, Grebovšek, Leskovšek, Leskovec 1, Hrovatič, Kolar 3, Dobrić 2, Strnad 7(3)

Trener: Bojan Voglar

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(3)

 

RK Zagorje : ŽRK Ptuj 31 : 20 (16 : 10)

 

RK Zagorje: Zubak, Krajnc 4, Vončina 3, Rebolj, Grčar 3, Šrenk 1, Perić A., Ahlin 6, Vrbnjak 5, Perkovič 2, Borišek, Cilenšek 4, Strmljan 3, Perić I., Žerko

Trener: Aleš Filiščič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(4)

ŽRK Ptuj: Pušnik, Kac 1, Želj 1, Varga, Bezjak, Skrinjar 2, Puž, Ilič-Šauperl, Korotaj 12(2), Majcen, Kolenko 2(1), Bedrač, Luknjar 2

Trener: Ivan Hrupič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Krim Mercator FB

Komentarji