Prvo poglavje glavnega dela v Skopju; ena rutinirana zmaga, en zadetek za zmago ob zaključni sireni

Glavni del Evropskega prvenstva se odvija v Ljubljani in v Skopju. V naši prestolnici se za preboj v polfinale borijo tudi Slovenke. Po tem, ko se je uvodni dan nadaljevanja v Ljubljani zaključil, se je nadaljevalo v makedonski prestolnici. Na prvi tekmi sta se pomirili reprezentanci Nemčije in Nizozemske, na drugi pa Španije in Romunije.


 

Prva tekma je postregla s presenečenjem. Favorizirane Nizozemke so morale priznati premoč Nemkam. Tekmo so bolje začele oranžno-modre. Te so v 11. minuti vodile z rezultatom 8:5. Sledili so štirje zaporedni goli Nemk, ki tekmic niso več spustile v vodstvo. Po zadnjih treh zaporednih golih nemške reprezentance, se je polčas zaključil z rezultatom 13:17. Drugi del tekme se je nadaljeval z nemškim elanom. Favorizirane Nizozemke so v 37. minuti sicer zmanjšale zaostanek na 19:21, a se jim bolj ni uspelo približati. Proti koncu so se Nizozemke sesule in doživele visok poraz 28:36. Največ nizozemskih zadetkov je dosegla Angela Malestein (8), pri Nemkah pa je svoj odličen strelski pohod z 8 goli nadaljevala Alina Grijseels.

Z zmago so Nemke osvojile prvi dve točki v glavnem delu tekmovanja. Na enakem izkupičku ostajajo Nizozemke (zmaga v prejšnjem delu proti Romunkam). 

 

Na drugem petkovem obračunu je bilo veliko bolj tesno. Romunke so sicer vodile za 3 gole, a jim te prednosti ni uspelo držati ali povečati. Tik pred polčasom so Španke zadele za -1 (12:11). Drugi del tekme se je odvijal gol za gol. V 44. minuti je španska izbrana vrsta prišla do svojega prvega vodstva na tekmi (18:19), v 52. minuti pa so vodile 23:25. A Romunke so ostale zbrane in dohitele tekmice. V zadnjih sekundah tekme so še imele posest in jo zmagovito izkoristile po napaki nemške vratarke. Tekma se je zaključila z rezultatom 28:27. Pri Romunkah je bila strelsko najbolj razpoložena krožna napadalka Crina Elena Pintea (7) in Eliza Iulia Buceschi (6). Pri Špankah sta po 4 gole dosegli Lara Gonzalez Ortega in Jennifer Gutierrez Bermejo.

Zmaga Romunije je pomenila izenačenje štirih reprezentanc (vse po 2 točki), ki zaostajajo za odlično Francijo in Črno Goro. 

Komentarji