Prvo presenečenje na SP!

Na drugem dnevu svetovnega prvenstva na Danskem in v Nemčiji je bilo na sporedu kar 10 tekem. Po zastrašujoči otvoritvi domačinov prvenstva včeraj smo danes na delu lahko videli še ostale reprezentance, ki se bodo borile za preboj v drugi del tekmovanja.


Danes sta se ob 15.30 v Royal Areni (Kopenhagen) pomerili ekipi Angole in Katarja. Izrazit favorit te tekme je bila reprezentanca Katarja, ki pa je na svoji prvi tekmi povsem razočarala. Varovanci Valera Rivere so s slabim štartom v tekmo Angolcem dovoljevali do hitrih protinapadov in s tem se je razlika višala. V napeti končnici tekme so kratko potegnili Angolci, ki so si z garanjem skozi celotno tekmo prislužili svojo prvo zmago v skupini D.

Prvo tekmo v skupini B sta odigrali reprezentanci Japonske in Makedonije. Ekipi sta v uvodnih minutah bili izenačeni, a so Makedonci, ki so bili favoriti tega obračuna, kmalu prevzeli vajeti in povedli. Japonci, ki so znani po hitrem rokometu so pod vodstvom Dagurja Sigurdssona morali priznati premoč Makedoncem, ki so zasluženo osvojili svoje prve točke na SP.

SVETOVNO PRVENSTVO

Skupina D

Petek, 11. januar, Kopenhagen Royal Arena, 1300 gledalcev
ANGOLA : KATAR 24 : 23 (12 : 8)

Skupina B

Petek, 11. januar, München Olympiahalle, 7500 gledalcev
JAPONSKA : MAKEDONIJA 29 : 38 (13 : 18)

FOTO: Facebook

Komentarji