Radojkovič: “Dokazali smo, da se lahko kosamo z veliko boljšimi od nas”

Novinci v 1. ligi NLB RD Butan plin Izola so v četrtem krogu prišli do izjemno pomembne točke. Na gostovanju v Trebnjem, kjer nobeni ekipi ni lahko, so iztržili točko proti favoriziranim domačinom. Gostje so vodili skozi celotni prvi polčas, v drugem delu pa so se Trebanjci nekoliko približali in na koncu osvojili točko.


Trebanjci so slabi dve minuti pred koncem zaostajali s 25:27, izenačujoča gola pa sta prispevala Anže Dobovičnik in Uroš Udovič štiri sekunde pred koncem dvoboja. Večji del prvega polčasa so imeli vajeti igre v svojih rokah Primorci, ki so si nekajkrat priigrali pet golov prednosti (12:7 in 14:9). V drugem polčasu Dolenjci v 42. minuti ujeli goste in izenačili na 18:18, dve minuti pozneje pa po zadetku Marka Kotarja povedli z 20:19. Na koncu so Primorce malenkosti ločile do končne zmage.

Trener Izole Fredi Radojkovič je izjemno zadovoljen z osvojeno točko: “Fantom lahko le čestitam. Danes se je videlo, kaj pomeni igrati disciplinirano. Na začetku smo odigrali izjemno, a vedeli smo, da bodo Trebanjci drugi polčas začeli drugače. Na koncu so nas ujeli in povedli, a smo z dobro obrambo in uspešnimi napadi prišli do velike točke. Hvala fantom in našim Ribarom! Dokazali smo, da se lahko kosamo z veliko boljšimi od nas.”

FOTO: RD Butan plin Izola

Komentarji