Radovljica vendarle do vstopnice z 1.B ligo

V 2. slovenski rokometni ligi je bilo pred nami še zadnje vprašanje. Kdo bo še drugi potnik v 1.B ligo? Ekipa RD Moškanjci Gorišnica si je ta nastop zagotovila že nekaj krogov nazaj. Za drugo mesto pa se se borili ekipi RK Frankstahl Radovljica – Cerklje in RK Velika Nedelja. Sicer je bil to dvoboj na daljavo, saj je ekipa Velika Nedelje gostovala v Ajdovščini, rokometaši Radovljice pa so na svojem terenu gostili Gorišnico.


In kot prvi sta ob 15:00 na igrišče stopili ekipi RK Ajdovščina in RK Velika Nedelja. Po uvodnem tipanju kjer ekipa nista bili najbolj natančni so kot prvi na tekmi zadeli domači. A to po tem se igra ni razživela. Ekipi sta igrali v nekakšnem krču in nismo bili priča prav veliko zadetkom. Temu priča tudi rezultat, ki je bil ob koncu 15. minute 4:4. Tudi v drugi polovici prvega polčasa nismo bili priča veliko golom. Tako se je prvih 30. minut končal s skromnim rezultatom 8:9 v prid gostujoče ekipe. Na začetku drugega polčasa pa popolnoma druga zgodba. Rokometaši Velike Nedelje so po delnim izidu 0:4 povedli s petimi goli prednosti (8:13) in s tem domačega trenerja prisilili v minuto odmora. A Ajdovci so vrnili udarec in hitro znova ujeli rezultatski priključek (13:14). A deloval je kot, da so imeli gostje vse pod nadzorom, saj so si znova priigrali pet zadetkov prednosti (13:18).  Po 6. minutah brez zadetka pa so ta post prekinili gostje in v 51. minuti povedli z 15:19. V nadaljevanju niso dopustili, da bi se domači ponovno približali in so tako tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 18:25. Njihova naloga je bila tako zaključena sedaj pa so le še čakali kako se bo razpletla tekma med Radovljico in Gorišnico.

Na začetku omenjene tekme pa je kazalo, da je pred nami izjemno izenačen obračun. A domačini so imeli pred sabo zgolj en cilj. Priigrati si vozovnico za v 1.B ligo. In v 9. minuti so tako povedli z 7:4. A domači so si glavno razliko priigrali v drugi polovici prvega polčasa. V 18. minuti so imeli na računu že pest zadetkov prednosti. Gostje enostavno niso našli pravega recepta za domačo obrambo. Do konca polčasa so prednost le še povišali in na odmor odšli s prednostjo desetih golov (19:9). In po dobrih desetih minutah drugega polčasa so domačini prednost dvignili na štirinajst zadetkov (26:12) in zdelo se je, da bodo gostitelji tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. In so tudi jo. Gostje so do konca zaostanek sicer znižali na sedem zadetkov, a kaj več od tega jim ni uspelo. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 31:24 in Gorenjci so se veselili uvrstitve v 1.B ligo.

RK AJDOVŠČINA : RK VELIKA NEDELJA  18:25 (8:9)

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – CERKLJE : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  31:24 (19:9)

Končni vrstni red:

  1. RD Moškanjci Gorišnica  18 točk
  2. RK Frankstahl Radovljica – Cerklje  16 točk
  3. RK Velika Nedelja  16 točk
  4. RK Ajdovščina  11 točk

FOTO: RK Radovljica

Komentarji