Rantah: “Dekleta so spoštovala dogovore v obrambi in napadu”

Slovenska reprezentanca do 17 let je proti Avstriji v udarnem slogu dosegla prvo zmago na evropskem prvenstvu. Slovenke so z odlično predstavo v drugem delu dvoboja tekmice porazile z 28:17.


Ekipi Slovenije se je odlično pobrala po porazu s Hrvaško na zadnji tekmi skupinskega dela in v drugi del evropskega prvenstva do 17 let vstopila s prepričljivo zmago. Izbrana vrsta Slovenije, ki se bo do konca turnirja borila za uvrstitev med 9. in 16. mestom je z zmagoslavjem nad Avstrijo (28:17) zabeležila prvi točki in dokazala, da lahko konkurira preostalim reprezentancam, ki se borijo za preboj iz skupine 3.

Slovenska reprezentanca bo svojo pot na evropskem prvenstvu nadaljevala že danes, ko bo navdih s tekme z Avstrijo poskušala prenesti še na obračun s Švicarkami. Drugi dvoboj naše izbrane vrste v skupini 3 se bo v Podgorici začel ob 14.00 z neposrednim televizijskim prenosom na ehftv.com.

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
“V tekmo smo odšli veliko bolj odločno kot proti Hrvaški. Igrali agresivno 5-1 obrambo. Dekleta so spoštovala vse napadalne in obrambne dogovore ter se hitro vračala v obrambo po izgubljenih žogah. Čestitam vsem rokometašicam za pravo borbo na igrišču in pa seveda naši vratarki Saši Posega, ki je obranila 18 strelov, za kar pa je zaslužna tudi agresivna obramba. Jutri nas čaka Švica, ki je zelo kakovostna reprezentanca. Na tekmo bomo šli sproščeni in jih poskusili presenetiti.”

Evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, Skupina B

torek, 10. avgusta, Podgorica (Črna gora):
Avstrija – Slovenija 17:28 (10:13)
Slovenija: Vuk, Behin 1, Matekovič, Bukovec 1, Jazbinšek 2, Ocepek 5, Zulić 7, Cerovak, Kolobarič 1, Kogovšek, Udovč 1, Posega, Dodič, Černigoj 10, Simič, Bolčič.

 

FOTO: EHF

Komentarji