Razigrani Celjani odpihnili Ormož

V obračunu 10. kroga lige NLB, najelitnejšega slovenskega rokometnega tekmovanja, sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Jeruzalem Ormož. Celjani so se sprehodili preko Ormoža (40-21) in več kot zanesljivo obdržali status vodilne ekipe.


Celjani so imeli pred srečanjem, ki je potekalo v njihovi dvorani Zlatorog, vse razloge za samozavest. V letošnji sezoni državnega prvenstva so do sedaj pokleknili zgolj enkrat, v zadnjih petih krogih pa niso poznali poraza. S 16 točkami so bili prepričljivo na prvem mestu lestvice. Nekoliko drugačno je stanje v Ormožu. Gostje so na gostovanje v Celje odšli v želji po presenečenju. Ormožani so v petih krogih pred obračunom s Celjem prišli do ene same zmage. To dejstvo jih uvršča v spodnji del lestvice.

Hitra dominacija Celja

Celjani so precej hitro vzpostavili premoč na terenu. Po šestih minutah so že vodili s štirimi zadetki prednosti (6-2). Gostje so se sicer dvakrat vrnili zgolj na gol zaostanka, vendar so rokometaši Celja odpor Ormoža vselej odbili. V 26. minuti so Celjani po zadetku Kristjana Horžena prvič povedli s petimi goli razlike, minuto kasneje pa je Tobias Cvetko prednost zvišal na 6. S tolikšnim kapitalom so Grofje tudi odšli na odmor (18-12).

Ormožu ni v prvem polčasu pomagala niti agresivna igra, prejeli so dva rumena kartona. V 14. minut je »porumenel« Jure Kocbek, v 17. pa Žak Ciglar. Pri Celjanih je bil kaznovan Diogo Borges Da Silva.

V drugem polčasu debakel Ormoža

Trener Ormoža Saša Praprotnik je svojim varovancem med obema polčasoma gotovo poskusil dvigniti moralo, ter jim vlival upanje, da se v srečanje še lahko vrnejo. A Celjani česa takega niso dopustili. Prednost se je konstantno zviševala, medtem ko so Ormožani le stežka prihajali do zadetkov. Poigravanje Celja se je končalo pri 40-21.

Med Celjani je bil najbolj razpložen mladi Filip Rakita z 9 zadetki, 6 jih je dodal David Razgor. Prvi strelec Ormoža je bil Bojan Čudič.

Komentarji