RD Škerjanc-Jadran izstopil iz lige, v 1. B v prihodnji sezoni tako tudi RK Pomurje

Pred dnevi je za marsikaterega rokometnega spremljevalca dogajanja precej odjeknila novica, da iz 1.B rokometne lige izstopa ekipa RD Škerjanc Jadran-Hrpelje Kozina.


Še lansko sezono novinci v 1. B ligi so si obstanek v drugem kakovostnem razredu zagotovili v zadnjih krogih, v novi sezoni pa jih v tej ligi ne bo več. Čeprav so ostali brez trenerja (Roman Šimon odhaja na Ig) in organizatorja igre (Jernej Poles odhaja v Izolo), smo bili prepričani, da bo klub začel novo sezono v 1. B ligi. A temu ne bo tako. 

Rokometna zveza je ob odločitvi uprave tega kluba že odreagirala in vabilo za igranje v 1.B ligi poslala tretjeuvrščeni ekipi 2.A lige – ekipi Pomurja. Slednji so na četrtkovem sestanku upravnega odbora RK Pomurje odločili, da vabilo sprejmejo in prihodnjo sezono igrajo v 1.B ligi. 

Kot je za portal sobotainfo.com (vir) povedal Matej Fefer, se veselijo igranja v 1.B ligi. “Vsi v klubu smo imeli željo po napredovanju v višji rang tekmovanja, a nam je v končani sezoni zmanjkalo malo sreče. Zato nas je to vabilo rokometne zveze še toliko bolj presenetilo in naše želje so se naposled uresničile. Družno smo sprejeli vabilo in verjamem, da bomo uspešno tekmovali v 1. B ligi in v našo dvorano zvabili veliko gledalcev.”

 

Foto: RK Pomurje

Komentarji