Remi med Črnomljom in Dolom, Ljubljančani za las ugnali Šmarčane

9. krog državne rokometne lige je prinesel še dodatni dve zanimivi in precej izenačeni tekmi. Pomerili so se RK Črnomelj in RK Dol TKI Hrastnik, kjer kljub vmesnem precejšnem naskoku Dolanov, obračun ni ponudil zmagovalca. Za nepeto srečanje pa sta poskrbeli tudi ekipi MRK Ljubljana in RD Herz Šmartno. Do zadnje minute se ni vedelo kam se bo prevesila tehtnica. Na koncu so Ljubljančani z le enim zadetkom prednosti končali obračun z zmago.


Jan Sivka je v 2. minuti uspešno zadel na gol in Dol popeljal v prvo vodstvo na tekmi. V 12. minuti pa so slednji pojačali tempo in se od tekmecev oddaljili za kar 5 golov naskoka. Sledila je minuta odmora za Črnomeljčane, ki so se vrnili močnejši. Razliko v zaostanku do zaključenega prvega polčasa so uspešno topili in poskrbeli za minimalni zaostanek. V drugo polovico obračuna so rokometaši Dol TKI Hrastnika vstopili z le zadetkom prednosti (17 – 18). Takoj po vrnitvi na igrišče  je za goste zadel Gašper Zupanc in ponovno nakazal dominanco svojega moštva. Dolani so se oddaljili že za 3 gole, potem pa sta sledila zadetka domačih igralcev Urha Emeršiča in Alena Jereba. V 58. minuti smo ponovno pričali izenačenju in zelo napeti končnici. Izid je ostal nespremenjen vse do zadnje minute. Takrat je sledila minuta odmora za Dol. Uspešen strel na gol Jana Hočevarja je pripeljal do novega vodstva gostov. Isto minuto so timeout izkoristili Črnomeljčani. Tokrat je zadel Luka Muhič in izid izenačil. Tako je ostalo tudi do konca obračuna(33 – 33).

Največ zadetkov so imeli črnomaljski rokometaš Luka Muhič (10) ter Dolana Gašper Zupanc (10) in Luka Cigler (8).

Zanimivo je bilo tudi med MRK  Ljubljana in RK Herz Šmartno. Prvih 6 minut so gostujoči ekipi ni uspelo zadeti (4 – 0), nakar so vzeli minuto odmora. Vrnili so se na igrišče, Luka Rozina pa je zanje zadel prvi gol. Prvi polčas so vidno dominirali Ljubljančani, a gostje so se jim uspešno približevali. V drugi polčas so se domači rokometaši vrnili s 3 zadetki naskoka (16 – 13). Tudi začetek druge polovice so bili močnejši ljubljanski borci, vendar so se jim rokometaši Šmartnega približali na le še gol zaostanka. Takšen potek tekme je bil do konca – Ljubljančani pobenejo, gostje pa se jim vedno znova približajo. V 59. minuti sta bili ekipi izenačeni, kasneje je v 60. minuti za domačine zadel Lovro Brulec, sledil je gol Luke Rozina in ponovno izenačenje (29 – 29). Odločilni strel na gol je zadel Vid Lukman in svoji ekipi (MRK Ljubljana) zagotovil zmago.

Nedvomno je bil najuspešnejši strelec Luka Rozina (14), takoj za njim pa Arijan Kovačevič (9) in Rok Ribarič (8).

FOTO: FB RK Črnomelj

Komentarji