Ribnica po tekmi preobratov ugnala Avstrijce

RD Riko Ribnica je včeraj v sklopu Evropskega pokala, v tretjem kolu gostovala v Avstriji pri  HC FIVERS WAT Margareten. Ribničani so po manjšem zaostanku v prvem polčasu tekmo obrnili v svojo korist in slavili s 33-35.


Rokometaši Ribnice so imeli na Dunaju močno podporo s tribun, saj sta jih spremljala kar dva avtobusa, s 100 navijači. Tekmeca sta si v prvem polčasu izmenjavali vodstvo, več kot očitno je šlo za obračun dveh izenačenih moštev. Gostje so najprej povedli z 0-2, nato so Avstrijci izenačili na 5-5, šele v 17. minuti pa tudi prvič povedli po zadetku Erica Dammböcka. Pri prednosti Margaretena z 12-10, je Ribnica odgovorila z zadetki Mitje Nosana, Ivana Laljeka in Leona Ljevarja, ter znova prevzela vodstvo z 12-13. V končnici prvega polčasa so bili znova nekoliko boljši gostitelji, po zadetku Maxa Riedeja so povedli z 20-18, in tako na odmor odšli s kapitalom dveh zadetkov.

Tudi v drugi polčas so Avstrijci vstopili izjemno dobro in s tremi zaporednimi goli ušli na +5 (23-18). Ribničanom je že nekoliko tekla voda v grlo, ko so v 42. minuti pričeli povratek, ter v seriji 0-3 poravnali izid na 28-28. Zadnjih 10 minut tekme je bilo odigranih na izenačenem nivoju, odločilna pa sta bila zadetka Gašperja Hrastnika in Ljevarja v 59. in 60. minuti, ki sta zapečatila usodo kluba iz severne soseske. 

Daleč najboljša posameznika in vlečna konja Ribnice sta bila Ljevar in Laljek s po 10 zadetki. Za Margareten jih je 9 zabil Dammböck.

Foto RD Riko Ribnica

 

Komentarji