Ribničani po težkem porazu s Trimom spet nekoliko lažje dihajo

V Ribnici sta se nocoj merila RD Riko Ribnica in RK Jeruzalem Ormož. Medtem, ko je bila pred samim srečanjem Ribnica četrtouvrščena, je bil Jeruzalem na sedmem mestu, obe moštvi pa sta bili v prejšnjem krogu poraženi. Ribničane je visoko porazil Trimo, Ormožani pa so bili v seriji treh zaporednih porazov. 


Domačini iz Ribnice so bolje krenili v srečanje in prišli do zgodnjega vodstva s 3-0. Led je za Ormožane v 4. minuti prebil Rok Žuran, a Ribničani so svojo prednost še nadgradili, saj je Tilen Strmljan v 6. minuti zadel že za 6-1. Ribničani so dominirali skozi večino prvega polčasa, ki je bil strelsko izredno bogat. Največja prednost gostiteljev je znašala +8, saj je v 27. minuti za 20-12 zadel Tilen Stmljan. Do konca polčasa so rokometaši Jeruzalema zaostanek nekoliko znižali, zasluge gredo predvsem Bojanu Čudiču, ki je zadel trikrat zapored in izid prvega dela obračuna je znašal 21-15.

Ormožani kljub visokemu zaostanku še niso želeli izobesiti bele zastave. V drugem polčasu so zaigrali bolje in prednost domačih se je v uvodnih 10. minutah stopila na +3 (24-21). V 43. minuti je Čudič najprej zadel sedemmetrovko, nato je sledila obramba Tomislava Balenta, v novem napadu Jeruzalema pa je zadel še David Bogadi in Ormožani so bili povsem v igri (25-24). Vse je že kazalo na napeto končnico, a Ribničani so imeli drugačne načrte. Le nekaj zapravljenih napadov gostov in uspešnih akcij Ribnice je bilo potrebnih, da so gostitelje znova pobegnili in, ko je Uroš Knavs v 57. minuti zadel za 35-29, je postalo jasno, da bo zmaga ostala doma.

Ribnica je na koncu vpisala zmago s 36-32.

RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ 36 : 32

Foto: RD Riko Ribnica

 

Komentarji