RK Drava Ptuj odpira novo poglavje

Tudi za Pujčane se počasi pričenja nova sezona in kot pravijo v taboru Drave konec prejšnje in začetek nove ere. Prejšnjo sezono so rokometaši Ptuja zaključili na sedmem mestu v 1. B ligi letos pa sezono pričenjajo v 2. DRL.


Rokometni klub Drava Ptuj je bil eden izmed tistih, ki ga je koronakriza prizadela najbolj. Kriza je botrovala k finančni nestabilnosti kluba in posledično k izstopu iz 1. B lige. Klub se je nato odločil za nastopanje v 2. DRL, kjer so Ptujčani nazadnje nastopali v sezoni 2012/2013, ko so uvrstili nazaj v 1. B ligo. V sezoni 2015/2016 so Štajerci igrali tudi v prvi ligi, a je z neučinkovitimi predstavami sledila ekspresna vrnitev med prvobeligaše.

“Tako smo se odločili zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, sponzorji so znatno zmanjšali vložek in v danem trenutku smo se odločili v dobro kluba. Proračun za naslednjo sezono je zagotovljen, najvažneje pa je, da nimamo dolgov,” je dejal predsednik Drave Aleš Belšak.

Zasedbo članske in mladinske ekipe je prevzel znanec ptujskih rokometnih igrišč Mitja Žuran. Ptujčan je v preteklosti že vodil Dravaše, deloval pa je tudi v Račah, Mariboru in Radogni. Pomočnik trenerja ostaja Ladislav Sabo-Lac, v matični klub pa se vrača Marko Žuran, ki prevzema kapetanski trak ekipe.

Trener RK Drava Ptuj Mitja Žuran: “Potrebno bo zavihati rokave, trdo delo bo prineslo rezultate, primarni cilj je stabilizacija ekipe in afirmacija mladih, domačih igralcev. Glede kadrovske sestavljanke je sicer še nekaj manjših neznank, okostje ekipe tvorijo igralci, ki že imajo izkušnje s tekmovanjem v članski konkurenci, mlajši pa imajo izjemno priložnost, da si z dobrim delom priborijo minutažo in pridobijo prepotrebne izkušnje.”

Komentarji