Rok Zaponšek ima novi klub

Rok Zaponšek bo v prihodnji sezoni zamenjal delodajalca. Zaponšek bo v Franciji okrepil ekipo Cesson-Rennes. Z novo francosko prvoligaško ekipo je Rok Zaponšek podpisal eno letno pogodbo.


Rok Zaponšek je rokometno kariero začel pri RK Gorenje Velenje, kjer je preživel vse do članske konkurence. V članski konkurenci je nastopal šest sezon in v tem času osvojil tudi naslov državnega prvaka. V tem času si je izkušnje nabiral tudi na različnih posojah, saj je igral tudi za Krko, Sevnico in Slovenj Gradec. Poleti leta 2018 ga je pot vodila na tuje. Takrat je okrepil Madžarski Csurgo pri katerem je preživel zadnji dve sezoni.

Leta 2018 je debitiral tudi v slovenski reprezentanci in sicer na povratni tekmi kvalifikaciji za nastop na svetovnem prvenstvu. Od takrat je v reprezentančnem dresu zbral 13 nastopov in prispeval tudi en zadetek.

 

Moštvo, ki domuje okoli 40 kilometrov jugovzhodno od Pariza, je v predčasno sklenjeni sezoni osvojilo prvo mesto v francoski drugoligaški konkurenci. Do naslova sta mu pomagala tudi dva stara znanca iz Lige NLB – krožni napadalec Igor Anić in organizator igre Luka Mitrović.

 

Komentarji