Rokometaši Grosuplja do visoke zmage proti Veliki Nedelji

Rokometaši Grosuplja so v 19. krogu 1.B državne rokometne lige na domačih tleh pričakali goste iz Velike Nedelje. Favorizirani Grosupeljčani so po 60 minutah igre slavili z rezultatom 33-22.


Tekma se je začela precej izenačeno, saj sta bili ekipi po osmih minutah igre poravnani na štiri. Nato so sledile minute domačinov, ki so si z delnim izidom 7-1 priigrali prednost šestih golov (11-5). V končnici polčasa so si priigrali dvomestno prednost (17-7), gostje pa so zaostanek vendarle malce oblažili ter na odmor odšli ob rezultatu 18-9.

V drugem delu sta obe ekipi zaigrali na približno enakem nivoju, kar pa je bilo domačinom zaradi predhodno priigrane visoke prednosti povsem po godu. Gostje iz Velike Nedelje se niso želeli predati, vendar je v nadaljevanju prevladala kvaliteta domačih rokometašev, ki so do 46. minute zbežali na 12 golov prednosti (26-14). Rokometaši Grosuplja so obračun mirno pripeljali do konca ter z rezultatom 33-22 vpisali novo prvenstveno zmago.

V taboru domačinov se je pod 7 zadetkov podpisal Andrej Yankovskyy, pri gostih pa je enako število golov dosegel Jan Mlač Černe.

FOTO: RK Velika Nedelja Facebook

Komentarji