Rokometašice Krima brez bele zastave na Madžarsko

Rokometašice Krima Mercatorja so v 10. krogu skupinskega dela lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipersu iz Kristiansanda s 23:29 (12:14). Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala v soboto, 20. januarja, v gosteh se bo pomerila z madžarskim Ferencvarosem, kamor gre brez bele zastave v prtljagi, po zmago.


Ljubljančanke so trenutno na petem mestu v skupini B. V odsotnosti Barbare Lazović in Jovanke Radičević niso bile kos trikratnim verižnim zmagovalkam lige prvakinj med letoma 2021 in 2023 iz Kristiansanda.

Krimovke se bodo v zadnjih štirih tekmah v gosteh po Ferencvarosu pomerile še z danskim Esbjergom, doma pa z danskim Ikastom in poljskim Lubinom. Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Rokometašice Krima bodo na pot proti Budimpešti krenile jutri. Kaj drugega kot zmaga, niti ne pride v poštev.

“Vsi se zavedamo, koliko ta tekma prinaša na lestvici, tako da si vsi želimo te pomembne zmage,” je v ogrevalni dvorani v Stožicah novinarjem pred odhodom na Madžarsko povedala Tamara Mavsar.

“Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, ne glede na to, da smo doma z njimi že igrali res na zelo visoki ravni in da smo vodili z visoko razliko. Vemo, kako igra Ferencvaros v zadnjem času, da so močno dvignili svojo formo in da na njihovem domačem igrišču ne bo lahko,” se zahtevnosti izziva zaveda Mavsar.

Rokometašica verjame, da so dekleta dobro pripravljena. Prednost bo tudi v tem, da zelo dobro poznajo Madžarke. “Vemo, kje so njihove pomanjkljivosti, katere stvari moramo popraviti iz preteklosti, in upam seveda na dve točki.”

Ljubljančanke so septembra madžarske tekmice premagale s šestimi golimi razlike. Tekma je bila takrat v Stožicah.

“Takrat smo z njimi v Stožicah res odigrali eno vrhunsko tekmo, na koncu, da rečem pod narekovaji ‘le’ šest golov razlike. Vsi vemo, da smo vodili vmes že veliko več, ampak ne glede na to, to je preteklost, Ferencvaros zdaj kaže drugačno podobo, kakor jo je morda takrat. Vmes so zamenjali trenerja in so močno dvignili formo,” je še dodala Mavsar.

Stratega Krima Dragana Adžića še vedno pestijo zdravstvene težave igralk. Lazović in Radičević sta od začetka tedna znova vključene v trenažni proces, čeprav obe trenirata še po posebnem okrnjenem programu. Trener verjame, da bosta pripravljeni za tekmo v Budimpešti. Je pa viroza zaokrožila med igralkami, tako da ima trenutno povišano telesno temperaturo Tjaša Stanko, virozo je staknila tudi igralka iz Konga Betchaidelle Ngombele. Vseeno upa, da jim bosta obe igralki lahko pomagali.

“Proti prvakinjam Vipersu nismo bili na želeni ravni, upam pa, da bomo znova pravi proti finalistkam lige prvakinj, in veliko boljši,” je napovedal Adžić, ki se sicer otepa vloge favorita v gosteh. “Vsaka tekma poslej bo za biti ali ne biti, za njih in za nas, ampak mislim, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili v Budimpešti.”

Komentarji