Rokometašice Krima morale priznati premoč Nemkam

Rokometašice Krima Mercatorja so danes gostovale v Nemčiji, kjer so se pomerile z Bietigheimom. Tekma se je končala z rezultatom 30-23 v korist domačink.


Ljubljančanke so tekmo otvorile z zadetkom, rezultat je bil v 8. minuti poravnan na 3-3. Nato so sledile minute domačink, ki so se s tremi zaporednimi zadetki rezultatsko oddaljile od Krimovk. V naslednjih minutah so gostujoče rokometašice vzele stvari v svoje roke in z delnim izidom 0-4 prišle ponovno do prednosti (8-9). Zadnje minute polčasa sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek in na odmor odšli ob rezultatu 15-14.

Drugi polčas so boljše otvorile domačinke in si priigrale prednost treh golov (17-14). Po zadetku Krimovk je sledilo pet zaporednih zadetkov domačink, kar je pomenilo prednost sedmih zadetkov (22-15). Nekaj minut kasneje so rokometašice Bietigheima prišle do najvišje prednosti na tekmi (25-17) in si dobrih deset minut pred koncem srečanja praktično že priborile zmago. Nemke so v zadnjih minutah uspele uspešno držati prednost, vpisale so zmago z rezultatom 30-23.

Pri domačinkah je 6 golov dosegla Julia Maidhof, pri Krimovkah pa se je pod 5 zadetkov podpisala Daria Dmitrieva.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji