Rokometašice odigrale samo dve tekmi, obe pa sta bili poslastici

Peti krog prve državne rokometne lige za ženske je ugledal zgolj dve srečanji. Tekmo so v petek izpeljale rokometašice Ajdovščine in Žalca, v soboto pa moštvo ŽRK Z’Dežele in ŽRK Velenje. Zaradi zaradi zdravstvenih težav Krke, Kopra in Zagorja so bile njihove tekme prestavljene. 


S petkovo tekmo med ajdovskim Mlinotestom iz Zelenimi dolinami Žalcem se je začel 5. krog ženske rokometne lige. Gostje so imele po preobratu  v rokah možnost za veliko presenečenje, a je njihove upe nekaj sekund pred koncem razblinila domača kapetanka Špela Arnič, ki je zadela za končnih 25:24. Aktualne podprvakinje iz Ajdovščine tako po štirih tekmah še niso oddale točke, za Žalčanke pa je bil to prvi poraz.

Rokometašice celjske zasedbe Z’dežele so se po prav tako izjemno napeti končnici razveselile druge zmage v tej sezoni 1. ženske lige. Junakinja zmage proti Velenju s 27:26 je postala Andrea Perić. Celjska vratarka se je pet sekund pred koncem obračuna iz oči v oči srečala Nastjo Ferenc ter ubranila njen strel za izenačenje. 

 

Photo: Photo: ŽRK Z’Dežele

Komentarji