Rokometašice Vrhnike do pomembne zmage proti Koprčankam

V 13. krogu zelene skupine 1. ženske rokometne lige sta se v obračunu dna lestvice pomerili ekipi Vrhnike in Kopra. Po 60 minutah in 60 zadetkih so bile bolj vesele rokometašice Vrhnike, ki so z zmago 33-27 na lestvici prehitele nasprotnice in vpisale tretji pozitiven izid v sezoni.


Tekma se je odprla zelo izenačeno, saj je bil po uvodnih desetih minutah izid poravnan na 4. V nadaljevanju so domačinke dosegle tri zaporedne gole in do 15. minute pobegnile na tri zadetke prednosti (9-6). Gostujoče rokometašice so se v naslednjih dveh minutah že vrnile na gol zaostanka (10-9), a so domačinke vajeti igre ponovno vzele v svoje roke in povišale prednost na +3 (13-10). Omenjeno prednost so uspešno zadržale skoraj do konca polčasa, v zadnji minuti pa je Lia Velec zaostanek zmanjšala na -2 in ekipi na odmor poslala ob rezultatu 16-14.

Uvod v drugi polčas je pripadel domačinkam, ki so si do 39. minute priigrale štiri gole prednosti (22-18). Prednost so do 43. minute povišale na +6 (25-19) in jo uspešno držale do zadnjega zvoka sirene. Tekma se je zaključila z rezultatom 33-27.

Pri domačinkah se je pod 6 zadetkov podpisala Hana Gabrovšek, levji delež k pomembni zmagi pa je z 9 obrambami dodala tudi Iza Malovrh. V taboru Koprčank je bila z 9 goli najuspešnejša Gaja Soršak.

FOTO: ŠDRŠ Vrhnika

Komentarji