Ruski stroj naletel na ostre kremplje Krimovk

Slovenske predstavnice v Ligi prvakinj so danes odigrale prvo tekmo izločilnih bojev prti ruskemu CSKA-ju. Krimovke so bile pred tekmo prepričane v dobro predstavo in morebitno presenečenje proti ruskemu velikanu.


Ljubljančanke so v tekmo krenile odlično. Že na začetku je bilo videti, da se domačinke niso ustrašile zvezdniške ekipe CSKA-ja in se odlično zoperstavile favoriziranim nasprotnicam. Uvod v tekmo je bil odličen, na čelu z vratarko Krima Jovano Risović, ki je nizala obrambo za obrambo. Krimovke so že na začetku tekme povedle z 2:0 v nadaljevanju pa svojo prednost še povišale.

Absolutna jukanija prvega polčasa je bila Jovana Risović, ki je blestela v golu ter se v 18. minuti izkazala tudi z zadetkom. Prednost Krima je takrat znašala že 11:6 in že v prvem polčasu je dišalo po veliki senzaciji v dvorani Stožice. V zadni tretjini prvega polčasa so domačinke nekoliko popustile in Rusinje so se z delnim rezultatom 4:0 nevarno približale Krimovkam. Tigrice so kljub popuščanju ob koncu prvega dela prvi polčas dobile z minimalno razliko 12:11.

Tudi v drugi polčas so Tigrice krenile brez strahu. Risovićeva je formo iz prvega polčasa prenesla v drugega, Krimovke pa so z golom Sercien Ugolinove v 42. minuti povedle z 16:12. V 44. minuti, ko so domačinke vodile že z 18:13, je reagiral tudi trener Rusinj in zahteval minuto odmora.

Jovana Risović je medtem v 49. minuti zabeležila že svojo 19. obrambo. Fascinantna Srbkinja je Krimovkam omogočila ohranjanje varne razdalje in vodstvo z 20:14 v 49 minuti srečanja. Rusinje so sicer v 53. minute uspele znižati zaostanek na 21:17, a so domačinke s hitrim odgovorom uspele zadrževati svojo prednost.

Res neverjetno predstavo v vratih Krima je prikazala Jovana Risović, ki je v 55. minuti z dvema zaporednima obrambama nanizala že svojo 22. obrambo. Krimovke so absolutno deklasirale ruske tekmice in na koncu slavile zmago z 25:20. Tigrice imajo tako odlično popotnico pred povratnim obračunom v Rusiji. 

ELO EHF LIGA PRVAKINJ, OSMINA FINALA
Sobota, 5. marec, ob 16. uri, Ljubljana, ARENA STOŽICE
Krim Mercator : CSKA (RUS) (12:11)

FOTO: RK Krim Mercator FB

Komentarji