Saga z Gurbindom končana, Španec zapušča Vardar

Po številnoh govoricah in pogajanjih med makedonskim prvakom RK Vardar 1961 in romunskim prvakom Dinamo iz Bukarešte se je prestopna saga Gurbindo končno zaključila. Eduardo Gurbindo se nemudoma pridružuje Dinamo Bucuresti s takojšnjim učinkom, podpisal je 3-letno pogodbo, brez odigrane tekme za makedonski klub.


Novopečeni trener Vardarja Veselin Vujović naj ne bi računal na Španca, v minulem tednu pa je Črnogorec že potrdil, da Španski desni zunanji igralec zapušča Vardar, že preden se je sodelovanje zares začelo.

Romunski klub je minulo nedeljo na svojih socialnih omrežjih že objavil novico o prestopu španskega igralca:

 

Eduardo Gurbindo se je poleti po 5 sezonah v francoskem klubu HBC Nantes pridružil RK Vardar 1961, s katerim je podpisal 3-letno pogodbo. Gurbindo je igral tudi v španskih klubih Portland San Antonio, CB Torrevieja, BM Valladolid in FC Barcelona. Španski levičar je v reprezentanci igral od leta 2009, odigral je 121 tekem in dosegel 167 golov.

Po nepotrjenih informacijah romunskega spletnega portala Digi Sport je Dinamo Bucuresti plačal 50.000 evrov odškodnine za Gurbinda, kljub temu, da je RK Vardar 1961 na začetku zahteval 100.000 evrov.

Komentarji